Hoppa till sidans innehåll

Jerringfondens Parasportpris


Barn och ungdomar med funktionsnedsättning måste få möjlighet till fysisk aktivitet på sina egna villkor. Idrottsrörelsen för dessa grupper fyller en mycket viktig funktion. Stora ideella insatser görs av ledare och tränare med knappa ekonomiska resurser. Jerringfonden uppmärksammar dessa insatser och ger, i samarbete med Svenska Parasportförbundet, ett årligt pris på 60.000 kronor till en förening som haft stor betydelse för utvecklandet av den breda idrottsrörelsen för barn och ungdomar med funktionsnedsättning - elitidrotten får stöd från andra håll.

Nominera din förening senast den 31 december till Jerringfondens Parasportspris som kommer delas ut på Parasportgalan 2021.

För 19:e gången delar stiftelsen Sven Jerrings Fond ut Jerringfondens Parasportpris. 

Priset är på totalt 60.000 kronor och Jerringfonden premierar föreningar som medvetet satsar på sin ungdomsverksamhet och som bedriver förnyelsearbete och breddidrottsatsningar, gärna i samarbete med övriga idrottsrörelsen. Föreningen ska representeras av två aktiva ungdomar (en flicka och en pojke under 15 år) som dessutom erhåller 5.000 kr vardera av prissumman.

Förslag på förening med motivering som lever upp till syftet med årets pris och en beskrivning av två aktiva ungdomar som kan företräda föreningens ungdomsverksamhet ska vara Parasport Sveriges kansli tillhanda senast 31 december antingen per post eller e-post. Endast kompletta nomineringar/ansökningar beaktas.

Adress: Parasport Sverige, Idrottens Hus, Box 11016, 100 61 Stockholm
E-post: This is a mailto link
Priset kommer delas ut på Parasportgalan 2021. 

Läs mer om Jerringfondens Parasportpris  www.jerringfonden.org.

Uppdaterad: 23 JAN 2020 17:02 Skribent: Lotta von Malmborg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link