Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Väg till världseliten


Drömmer du om Paralympics? Är du beredd att ge allt för att tillhöra idrottsvärldens absoluta elit? Då är Elitidrottsskolan svaret på dina drömmar, din väg till världseliten! Den ska ge dig vägledningen som krävs för att nå Paralympics.

Utbildningen, som drivs av Parasport Sverige genom Lag Paralympics, pågår parallellt med din elitsatsning under tre år och ska hjälpa dig att ta sista steget för att bli en Paralympisk elitidrottare. Det genom att lyfta och stärka dig som idrottare och individ.

Genom flera utbildningssteg kommer du att märka av de positiva följderna av att agera på ett bra sätt och med en bra attityd i situationer kring träning, tävling, förberedelser, återhämtning och kosthållning.

Du som kan bli aktuell måste tävla i en paralympisk idrott och vara beredd att satsa långsiktigt mot Paralympics samt ställa upp på de krav som ställs på dig.

För att lyckas genomföra en fullständig elitsatsning måste du drivas av en motivation och ett engagemang utöver det vanliga. Av den anledningen måste du som deltagare göra ett aktivt val innan du kan ingå i utbildningen och skriva under på elitidrottskolans krav.

Kraven är:

- Prioritera tre (3) samlingar per år

- Ha kvalificerade tränare

- Genomföra uppdrag:

  • Planera
  • Träna
  • Rapportera
  • Ställa upp vid sponsorträffar
  • Vilja nå 24-timmars agerande

Om just du blir uttagen eller inte avgörs dessutom av dina prestationer, din potential och din långsiktiga plan. Som ett led i uttagningsprocessen kommer du att intervjuas och en dialog kommer att föras med din förbundskapten.

Uppdaterad: 20 MAJ 2015 13:04 Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link