Hoppa till sidans innehåll

VINNARE


Bild på årets ledare Michael Lindgren

Årets ledare
Michael Lindgren - cykling (representerad av Leif Karlsson)
Michael fick cyklisterna i landslaget att prestera på topp och bärga fem medaljer från VM: Två guld, två silver och ett brons. Det är fler medaljer än svenska team någonsin lyckats vinna förut. Ett resultat av hårt, medvetet och långsiktigt rekryteringsarbete som kombinerats med elitutveckling.

 

Bild på årets förebild Louise Etzner Jakobsson

Årets förebild
Louise Etzner Jakobsson - dressyr
Att hitta nya mål i livet och på tävlingsbanan är en självklarhet för Louise. Hon fortsätter inte bara att säkra mästerskapsmedaljer från sadeln på Zernard med två EM-medaljer, utan har också uppfyllt en dröm. I år har hon återigen ställt upp i en Grand Prix-tävling för ryttare utan funktionsnedsättning. 

 

Bild på årets lag Linus Karlsson och Emil Andersson

Årets lag
Linus Karlsson & Emil Andersson - bordtennis
Emil och Linus tog revansch mot tuffast möjlig finalmotstånd när det gällde som mest och tog VM-guld efter finalseger mot Ukraina, de Paralympiska mästarna. Att slå tillbaka mot motståndet ett halvår efter den nesliga förlusten i Rio-finalen - visar att Emil och Linus fortsätter att leverera på topp när det gäller som mest - oavsett vem som gör motstånd. 

 

Bild på årets nykomling Daniel Gustafsson

Årets nykomling
Daniel Gustafsson - bordtennis
Daniel gjorde under 2017 sina mästerskapsdebuter i lag-VM och EM inom parabordtennisen med bravur och tog totalt ett guld, ett silver och ett brons. Resultatet visar att han trots sin ringa ålder kan hantera såväl spelet som nerverna när det gäller som mest.

 

Bild på årets kvinnliga idrottare Anna Beck och årets manliga idrottare Stefan Olsson

Årets kvinnliga idrottare 
Anna Beck - cykling
Anna körde i år hem två VM-medaljer. Både ett silver i time trial och - inte minst - det historiska första svenska VM-guldet på damsidan i roadrace. Hon har under hela säsongen levererat resultat över förväntan med ett fullständigt magiskt facit som vittnar om ett guld, två silver och ett brons i världscupen. 

Årets manliga idrottare
Stefan Olsson - tennis
Stefan har länge lyst som en av de största stjärnorna på tennisens centrecourt med både singel och dubbelspel i världsklass. 2017 gav ännu mer. Stefan blev förste svensk att vinna tennisvärldens absolut finaste turnering - Wimbledon. Segern i den största av turneringar - innebar hans första Grand Slam-titel och ett stort steg framåt för svensk rullstolstennis.Bild på årets prestation inom Special Olympics Lovisa Danielsson

Årets prestation inom Special Olympics
Lovisa Danielsson - längdskidor
Lovisa har med hjälp av Special Olympics gård från utbrott och mediciner till ett aktivt liv i harmoni. Under World Winter Games 2017 tog hon guld, var en positiv lagspelare och lyfte Sverigelaget. Lovisa är ett perfekt exempel på vad Special Olympics handlar om.

 

Bild på årets stjärnskott Daniel Gustafsson

Årets stjärnskott
Daniel Gustafsson
Årets stjärnskott delas ut av Jerringfonden

Uppdaterad: 20 FEB 2018 15:56 Skribent: Victor Grusell
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link