Hoppa till sidans innehåll

VINNARE


Årets ledare
Pernilla Svensson
Från en mycket osäker idrottsframtid med enbart en idrottslegendar i rampljuset – till en rekordstort trupp. Pernilla Svensson tog svenskt skytte genom idrottens största generationsväxling någonsin och har genom det hjälpt till att sätta nya idrottsstjärnor på sporthimlen.
Under året tydligast synligt när paralympiska debutanter tog finalplatser – och bärgade medalj i Rio.

Årets förebild
Stefan Jansson
Med sitt brinnande engagemang är Stefan Jansson en urkraft på alla nivåer inom Svensk Parasport. I allt från rekrytering av barn och unga idrottare, till drivet i rullstolsrubyn och den egna elitkarriären inom landslaget. Stefans entusiasm och förmåga att inspirera ger människor en ny bild av parasport, vilket gör honom till en lysande förebild.

Årets lag
Emil Andersson & Linus Karlsson
Laget bevisade att det omöjliga inte finns genom att riva ”den kinesiska muren” i Rios-semifinal. Emil och Linus gick från klarhet till klarhet och visade en laginsats av främsta klass under turneringen som till slut bar ända fram till silver.


Årets nykomling
Louise Etzner Jakobsson
Med sina två brons från Paralympics i Rio står Louise Etzner Jacobsson ensam för 20 procent av truppens totala medaljskörd. Hon må vara ny på parasport-scenen, men genom sina prestationer under året har hon bevisats sin storhet. Att som paralympisk debutant ta medalj att svårt, att göra det två gånger är unikt.

Årets kvinnliga
Maja Reichard
Med dubbla guld och dubbla silver från EM åkte Maja Reichard till Rio. Väl där inledde Maja med att chocka världen med ett brons i ”fel gren”. Sen ökade hon. Tog medaljer inom fyra simsätt och bärgade 40% av svenska medaljskörden, vilket gör henne till svenska truppens medalj-drottning.

Årets manliga
Karl Forsman
Med kommentaren”Guld var målet – och målet är uppfyllt” satte Karl Forsman punkt för segerintervjun. Han hade tagit Sveriges enda guld i Paralympics i Brasilien. Med en segermarginal på över en sekund presterade Forsman precis vad som behövdes i stridens hetaste hetta.

Årets prestation inom Special Olympics
Sanna Marjeta
TV-programmet Heja Sverige väckte Sannas träningslust. Så inför sin första Special Olympics tävling – i Göteborg – simmade Sanna målinriktat. Lyckades ta guld i sin klass och har hittat en arena med nya möjlighet att utvecklas både som person och idrottare. Något Special Olympics verkligen handlar om.

Uppdaterad: 20 NOV 2017 16:20 Skribent: Henrik Hjelmberg
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link