Hoppa till sidans innehåll

Registrera verksamheten i ParaMe


Sajten ger er en unik möjlighet att marknadsföra er verksamhet och få nya medlemmar.

Information om idrotter, föreningar och aktiviteter tillsammans med inspirerande berättelser från paraidrottare är bara några exempel på innehåll på Para-Me.se. Målet med sajten är att fler personer med funktionsnedsättning ska få möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Registreringen i ParaMe är kostnadsfri. Läs mer om ParaMe.

>>Registrera er verksamhet här<<


Information och förväntningar

ParaMe ska vara relevant, uppdaterad och säker för de som besöker och använder webbplatsen. Vi har därför ett antal förväntningar på de föreningar och aktörer som finns med i ParaMe. Alla föreningar, oavsett specialidrottsförbund, som anordnar fysisk aktivitet för personer med funktionsnedsättning är välkomna i ParaMe så länge de godkänner förväntningarna som presenteras nedan. Även andra aktörer så som organisationer och i vissa fall företag är välkomna, men vi förbehåller oss rätten att vara selektiva i registreringsprocessen.

Vid frågor, kontakta:
Elin Ström, projektledare ParaMe
This is a mailto link
08-699 62 92


En förening, organisation eller annan aktör som ingår i ParaMe förväntas:


Hålla informationen på webbplatsen relevant och uppdaterad

 • Skicka in eventuella förändringar en gång om året till den person som är ansvarig för ParaMe på Parasport Sverige. Samt skicka in förändringar när de har skett. Kontaktperson för ParaMe är Elin Ström, This is a mailto link, 08-699 62 92.
 • Hålla föreningens sida på IdrottOnline uppdaterad (om sådan finns), då viss information kan komma att hämtas därifrån.
 • Rapportera till Parasport Sverige hur många som har kontaktat er via ParaMe. En gång om året och eventuellt oftare under projekttiden (2019-2021).
 • Godkänna att kontaktuppgifter till kontaktpersoner syns på webbplatsen.


Ge ett bra och tryggt bemötande

 • Alla som hör av sig till er via ParaMe får svar inom skälig tid. Om det blir högt tryck på förfrågningar via webbplatsen kan vi tillsammans se över en lösning och eventuellt stöd.
 • Var lösningsorienterad och erbjud alternativ till individen om den ursprungliga aktiviteten inte kan genomföras.
 • Kontaktperson ska vara den person som är ansvarig för paraverksamheten eller har kunskap om personer med funktionsnedsättning.
 • GDPR-lagstiftningen ska efterföljas i hantering av personuppgifter.


Använda ParaMe som ett rekryteringsverktyg

 • ParaMe är en del av rekryteringen.
 • Ha en dedikerad sida för parasporten med information om idrotten. Gärna en länk till ParaMe (detta är dock inget krav).

Om ovanstående förväntningar ej efterföljs åtar Parasport Sverige sig rätten att ta bort föreningen eller aktören från webbplatsen ParaMe.

Förväntningarna kommer att uppdateras årligen under projektets gång (projektslut december 2021). Hur det kommer att uppdateras och vem som kommer att vara ansvarig för ParaMe efter projektets slut kommer att meddelas senast slutet av 2021.

Vilket stöd kan ni förväntas få av Parasport Sverige?

 • Hjälp med registrering.
 • Marknadsföringsbroschyr att skriva ut för att kunna marknadsföra ParaMe i ert närområde. Eventuellt även annat material som vi tar fram i anslutning till projektet.
 • Information om hur föreningen uppdaterar sin IdrottOnline-sida för att synas på webbplatsen (om detta är relevant för er förening).
 • Support från ansvarig på Parasport Sveriges kansli.
 • Mall att ladda upp på föreningens webbplats med länk till ParaMe och generell information om idrotten.


>>Registrera er verksamhet här<<

Uppdaterad: 19 OKT 2020 10:40 Skribent: Calle Delling
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link