Hoppa till sidans innehåll

ParaMe


ParaMe är en tillgänglig webbplats i syfte att informera personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområden. Webbplatsen ger även inspiration och vägledning till ett hälsosammare liv.


Varför ParaMe?
Personer med funktionsnedsättning rör sig generellt mindre än personer utan funktionsnedsättning. En av anledningarna är bristande information om de möjligheter som finns. Idag finns det ingen samlad plats för personer med funktionsnedsättning om vilka möjligheter det finns för idrott i deras lokalområden. Det vill vi ändra på!

Arvsfondens logotyp


Hur ska det genomföras?
Projektet finansieras med pengar från Arvsfonden och vi har arbetat tillsammans med den prisbelönta byrån Doberman i framtagningen av webbplatsen. Parasporten i Sverige har delvis kartlagts genom kontakt med bland annat distriktsförbund, idrottskommittéer, föreningar, specialidrottsförbund, ledare, aktiva idrottare, icke aktiva personer, funktionsrättsrörelsen, kommuner och andra organisationer. Webbplatsen lanserades den 8 september 2020.

Målgruppen har varit involverad i utvecklingen av sajten genom en referensgrupp på cirka 15 personer och en testgrupp på cirka 100 personer. Det kommer också att hållas utbildningstillfällen för specialidrottsförbund, idottsföreningar och andra verksamheter i hur de kan bedriva mer inkluderande och tillgänglig verksamhet.

>>Gå till Para-Me.se för att hitta din träning<<


>>Registrera er verksamhet i ParaMe<<

>>Se utbildningar inom ramen för projektet<<

 


Nyheter om ParaMe i urval:


För mer information:

Elin Ström

Projektledare
This is a mailto link
Tel: 08-699 62 92

Calle Delling
Kommunikatör
This is a mailto link
Tel: 073-866 10 93

Uppdaterad: 08 OKT 2020 11:09 Skribent: Calle Delling
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link