Hoppa till sidans innehåll

ParaMe


ParaMe kommer att bli en tillgänglig webbplats i syfte att informera personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområden. Webbplatsen ska även ge inspiration och vägledning till ett hälsosammare liv.


Varför ParaMe?
Personer med funktionsnedsättning rör sig generellt mindre än personer utan funktionsnedsättning. En av anledningarna är bristande information om de möjligheter som finns. Idag finns det ingen samlad plats för personer med funktionsnedsättning om vilka möjligheter det finns för sport i deras lokalområden. Det vill vi ändra på!

Arvsfondens logotyp


Hur ska det genomföras?
Projektet finansieras med pengar från Arvsfonden och vi arbetar tillsammans med den prisbelönta byrån Doberman i framtagningen av webbplatsen. Parasporten i Sverige ska kartläggas genom kontakt med bland annat distriktsförbund, idrottskommittéer, föreningar, specialidrottsförbund, ledare, aktiva idrottare, icke aktiva personer, funktionsrättsrörelsen, kommuner och andra organisationer. Webbplatsen förväntas lanseras hösten 2020.

Målgruppen är involverad i utvecklingen av sajten genom en referensgrupp på cirka 15 personer och en testgrupp på cirka 100 personer. Det kommer också att hållas utbildningstillfällen för specialidrottsförbund i hur de kan bedriva mer inkluderande och tillgänglig verksamhet.

>>Registrera din förening i ParaMe<<

 


Nyheter från ParaMe

 

>>Registrera din förening i ParaMe<<


För mer information:

Elin Ström

Projektledare
This is a mailto link
Tel: 08-699 62 92

Calle Delling
Kommunikatör
This is a mailto link
Tel: 073-866 10 93

Uppdaterad: 11 MAR 2019 13:25 Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link