Hoppa till sidans innehåll

Ta fram ett material till stöd för SDF och andra SF för att påverka tillgängligheten vid ny-och ombyggnation av idrottsanläggningar


Bakgrund

Parasportens inflytande vid idrottsanläggningar varierar över landet. 

Genomförande

Genom att påverka på bred front över landet kan tillgängligheten till landets idrottsanläggningar förändras till det bättre. Påverkansplanen för parasportens ökade inflytande vid idrottsanläggningar bygger därför på att tillsammans med samarbetspartners publicera fakta och undersäkningar kring rådande tillgänglighetssituation vid landets idrottsanläggningar. Samt att därefter påverka utifrån det och följa upp vilka förändringar som sker/inte sker.

Under 2016 genomförde vi tillsammans med Kone en första tillänglighetsundersökning av sveriges kommunla idrottsanläggningar, som du hittar här.

Utöver detta sker kontinuerligt arbete för att få Riksidrottsförbundet att lyfta dessa frågor. Vi driver numera gemensamt med RF att denna utveckling framåt med sikte på att säkra tillgängligheten över tid.

Slutsats

Arbetet mellan punkerna "Ta fram en påverkansplan för ökad tillgänglighet vid landets idrottsanläggningar", "kartläggning av tillgängligheten vid landets idrottsanläggningar" samt "stöd för SDF och andra SF för att påverka tillgängligheten vid ny-och ombyggnation av idrottsanläggningar" är är sammankopplade. 

Ansvarig: Henrik Hjelmberg 

 

Uppdaterad: 01 DEC 2016 14:59 Skribent: Henrik Hjelmberg
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link