Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Zandra Reppe inför Rio: ”Det gäller att ha kul”

06 SEP 2016 11:19
I somras tog hon SM-guld tävlandes mot bågskyttar utan funktionsnedsättning. Nu siktar Zandra Reppe på nya framgångar under Paralympics.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2016 11:21

Zandra Reppe, som till vardags tävlar för Jämtlands Bågskytteklubb, har gjort tre Paralympics – Peking 2008 och London 2012 som bågskytt, samt Sotji 2014 som curlingspelare.

– Jag tror att det kan gynna mig att ha varit med förut. Främst att jag har vanan att bo i den paralympiska byn, det är fantastiskt att vara där, säger Zandra Reppe när vi träffas ett par veckor innan avresan till Rio de Janeiro.

I somras tog hon sitt första SM-guld i Compound, tävlandes mot hela Sverigeeliten, och konkurrenter utan funktionsnedsättning.

– Jag hade inte ens laddat upp inför SM, som var i Norrköping och en del av stora SM-veckan. Jag anmälde mig först på onsdagen, med tävlingen på lördag och söndag. Tog bilen och det tog nio timmar att köra ner, så jag hade lite träsmak och var lite stel i kroppen.

Men bra gick det – och Zandra kunde lämna Norrköping med ett SM-guld. Kort därefter fick hon ett ”wild card” till Paralympics i Brasilien.

Du har inte haft så lång tid för att förbereda dig – hur påverkar det dina chanser i Rio?
– Det behövs tydligen inte, jag vann ju SM utan förberedelser, var inte ens laddad för att åka dit, säger Zandra och skrattar.

– Jag siktar på att bibehålla min stabila, höga lägstanivå. Det gäller att ha kul och vara riktigt avslappnad för att det ska gå bra.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics.

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link