Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vännerna rök samtidigt – då kom tårarna: ”Jättebesviken”

11 SEP 2016 20:38
Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck förlorade sina semifinaler i bordtennisen. När vännerna tröstade varandra efteråt kom tårarna. ”Jag är jättebesviken”, säger Ahlquist, som nu – precis som Lundbäck – spelar bronsmatch under måndagen.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2016 20:55

Anna-Carin Ahlquist tog sig tidigare under söndagen vidare till semifinal i bordtennisen – och ställdes då mot världstrean Juan Xue. Där skulle det, tyvärr, ta stopp för guldmedaljören från Paralympics i London 2012.

Kinesiskan satte i en extra växel då det stod 1-1 i set – och matchen slutade 3-1 till Juan Xue.
– Hon gör det bra och gör mig ganska dålig. Jag får svårt att få de riktningar jag önskar. Jag är jättebesviken, så klart. Jag hade övertag i två set och förlorar dem, kan inte knyta ihop säcken. Hon är bättre, naturligtvis, säger Anna-Carin Ahlquist.

Det 44-åriga guldhoppet får nu nöja sig med att spela bronsmatch.
– Jag måste ladda ur först – och får ladda om efter det. Jag ska träffa familjen och gråta en skvätt först, berättar ”A-C”.

En nyckelboll i matchen var då det stod 7-7 i fjärde set. Kinesiskan servade ut på långsidan, menade svensklägret – och krävde därmed omserve. Domaren gav dock Xue poängen.
– Två decimeter utanför på långsidan. Det är en omserve – men det är en poäng i en hel match, så den är inte avgörande, menar Ahlquist.

På bordet bredvid spelade Ingela Lundbäck en nära på identisk match mot världsettan Bian Zhang. Även här blev det kinesisk seger med 3-1 i set.
– Det är tråkigt att förlora. Jag spelade upp mig i andra set, men tar sedan inte chanserna när jag får dem. Jag måste få in mina slag, men då får jag hybris. Jag måste avgöra när jag är offensiv och blir lite ivrig. Hon fick en del nätrullare i fel lägen och då blir jag lite stressad. Jag gjorde vad jag kunde, men det räckte inte, summerar 41-åringen efter semifinalförlusten.

Nu blir det i stället att försöka försvara bronsmedaljen från London.
– Man vill ju ha ett brons – och gå ut med att vinna en match, säger Lundbäck.

Det skiljde bara någon minut mellan att svenskornas matcher tog slut. Efteråt möttes de upp – och tröstade varandra. Då kom dessutom tårarna.
– Vi stöttar alltid varandra. Det är väl oturligt att vi åker typ samtidigt, men vi stöttar varandra och har dessutom familjerna här, berättar Lundbäck.

Ahlquists bronsmatch spelas under måndagen, 16.45 lokal tid, då hon möter Jiyu Yoon från Sydkorea.

Lundbäck möter Young-A Jung – även hon från Sydkorea – under måndagen 17.45.

Foto: Anton Lernstål

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link