Hoppa till sidans innehåll

Välkomstceremoni av de nordiska trupperna

05 SEP 2016 22:20
Med bara två dagar kvar till den stora invigningen av Paralympics i Rio de Janeiro hölls en kortare välkomstceremoni i Paralympiabyn.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2016 12:45

Med bara två dagar kvar till den stora invigningen av Paralympics i Rio de Janeiro hölls en kortare välkomstceremoni i Paralympiabyn. Några länder i taget fick först bevittna en dansuppvisning med regnskogen som tema och därefter tåga fram till ett podium.

Den svenska truppen hälsades välkommen tillsammans med de övriga nordiska länderna och varje lands truppansvarige fick motta en present från byns borgmästare samt överlämna en gåva som var typisk för respektive land. Sveriges Chef de mission, Hans Säfström, skänkte en stor, röd dalahäst.

Hans Säfström under invigningsceremonin.

Hans Säfström under invigningsceremonin.

Efter att varje lands flagga hade hissats under ackompanjemang av nationalsångerna, fick de truppansvariga gå till en mur som ska symbolisera den paralympiska rörelsen och skriva en hälsning.

 – Vi fick beröm av borgmästaren för den energi som vår trupp utstrålade och vårt jubel överträffade de övriga ländernas, säger en förhoppningsfull Hans Säfström.

Foto: Martin Nauclér

Skribent: Gunilla Nauclér
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link