Hoppa till sidans innehåll

"Väldigt bra mästerskapsresultat"

03 SEP 2014 16:44
Efter en sommar med mängder av mästerskap och drygt två år kvar till Paralympics i Rio låter vi truppledningens idrottsansvarige Ines Lopes summera läget.
– Det är nog resultatmässigt en av de bästa somrarna vi haft på länge, säger Lopes
  • Skapad: 03 SEP 2014 16:44

– Det är klart att det alltid kan finnas en eller annan enskild idrottare som inte har levererat riktigt vad de själva tänkt sig, men överlag ser det väldigt bra ut, fortsätter Lopes.

7 september 2016

Nu på söndag är det exakt två år kvar till invigningen av Paralympics i Rio 2016. Och under sommaren har flera idrotter varit ute och satsat på att plocka hem kvotplatser till Sverige. För även om två år kan tyckas vara en lång tid, så är det inte stora marginaler för att kunna ta en plats om två år. I det läget är det givetvis glädjande att de svenska landslagen skördat så många medaljer de senaste månaderna, och att framsteg märks av bland nya namn.

– Skyttet är ett exempel där det har hänt otroligt mycket. Vi har flera väldigt bra skyttar och de sköt hem tre svenska kvotplatser till Paralympics under sommarens VM. De har gjort många framsteg, på flera områden. Att Jonas Jacobsson är vi vana vid, men att till exempelvis Martin Häll ur gyllene generationen går in och tar medalj, det är stort. Pistolskyttets framgångar är väldigt bra att se.

En gyllene generation som levererar

Sett till individuella prestationer i övrigt finns det en del glädjeämnen att ta upp:

– För att bara nämna några så har vi ju Jennie Ekströms världsrekord som känns helt fantastiskt bra. Maja Reichards framfart och medaljskörd är kul att se. Sen har vi Viktoria Karlssons längdhopp som känns väldigt roligt! Det märks att hon har tagit flera steg framåt den senaste tiden.

– Sammanlagt vill jag lyfta fram våra unga i den Gyllene generationen. För de har gjort stora framsteg. De har förbättrat sig och genomför saker på ett bättre sätt, oavsett om de har tagit medaljer – eller inte – så ser det ut att vara på väg åt rätt håll.

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link