Hoppa till sidans innehåll

Två svenska lag till VM i Holland

23 MAJ 2014 10:46
Rullstolstennis: Idag åker två svenska lag till Holland för att representera Sverige i VM (WTC).
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2014 10:29

Tenniskommittén har tagit ut två svenska lag till lag-VM i Holland. Herrlaget består av Stefan Olsson (Falu TK), Peter Vikström (Piteå TK) och Greger Källsholm (Norrköpings TK).

– Laget har en bronsplakett att försvara från förra året och kommer att få en mycket tuff utmaning då både Stefan och Peter har tappat i ranking på grund av litet eller inget internationellt tävlande, samt att Greger är med för första gången, säger Jan Hartman, ordförande i Svenska Tennisförbundets rullstolstenniskommitté.

Eftersom laget inte är seedat kommer lottningen att få stor betydelse. Lagen lottas i fyra pooler och segraren i varje pool går till semifinal, så det gäller att bli lottad i "rätt" pool.

Utöver herrlaget skickar Sverige ett quadlag, bestående av Anders Hård (Solna TK), Christer Jansson (Västerhaninge TK) och Petter Edström (Solna TK). Laget tränas av Patrik Wallebring från Sundbybergs TK. Quadlaget har som målsättning att komma minst femma, vilket skulle innebära direktkvalificering till nästa års lag-VM.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link