Hoppa till sidans innehåll

Tunga inledningen sänkte Sverige: ”För jävligt”

14 SEP 2016 23:27
Japan tog direkt greppet om rullstolsrugbymatchen mot Sverige – som trots en rejäl uppryckning inte kunde komma ikapp. ”Vår första halvlek kan ha förstört hela turneringen. Jag är jättebesviken”, säger poängkungen Tomas Hjert.
  • Skapad: 14 SEP 2016 23:27

Sverige fick sämsta tänkbara start mot Japan i rullstolsrugbyn. Efter dem första quartern var de gulblå hela sex poäng efter – och i halvtid hade underläget utökats ytterligare (26-19).
– Det är för jävligt. Vi har bara oss själva att skylla. Vi är inte med alls under första kvarten. Vi var lite spända, allt kändes krystat – och vi fick inget naturligt flow, säger Tomas Hjert, som dock fick se sitt lag rycka upp sig under andra halvlek.

Sverige kom inte ikapp, men man lyckades i alla fall putsa till slutresultatet (50-46) – efter att de gulblå vunnit både tredje och fjärde quartern.
– Vi lyfter oss och spelar jämnt. Vi är till och med kanske bättre, tycker Hjert, som dock var riktigt nedstämd.
– Jag är jättebesviken. Det var tyvärr första matchen som gällde. Vår dåliga första halvlek kan ha förstört hela turneringen. 

Han var banans gigant med sina 18 poäng. Det var dock en klen tröst.
– Min egen insats för jag underkänna. Det enda jag är nöjd med är att vi lyfter oss, menar 27-åringen, vars lag redan under torsdagen ställs mot storfavoriten USA.
– Vi måste göra årets match. Om vi fortsätter spela som på slutet mot Japan finns det en chans, men vi kan absolut inte spela som vi gjorde under första halvlek. Då är det kört.

Även Frankrike ingår i den fyra nationer stora gruppen, från vilken två lag går vidare.

Foto: Karl Nilsson

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link