Hoppa till sidans innehåll

Toyotas satsning på Paralympics ska ge fler svenska medaljer

10 OKT 2017 08:00
Toyota går in som huvudsponsor för Sverige Paralympiska Kommitté under de kommande åtta åren. Målet är att skapa bättre förutsättningar för fler svenska paralympier att slåss med världseliten, genom en rad olika lokala initiativ.
  • Skapad: 10 OKT 2017 08:00

Startskottet för satsningen går i samband med kvalturneringen i Para Ice Hockey i Östersund den 9–14 oktober.

Den internationella konkurrensen inom de olika paralympiska grenarna har blivit allt hårdare de senaste åren. När svenska parasportare på elitnivå tvingas dela sin tid mellan arbete och träning har  andra länders parasportare ekonomiskt stöd för att träna på heltid.

Med satsningen som huvudsponsor för Sverige Paralympiska Kommitté vill Toyota ta ett helhetsgrepp som möjliggörare för svensk parasport. Tanken är att göra det möjligt för svenska paralympier att kunna ta fler medaljer i kommande Paralympics under många år framöver.

Inom ramen för Toyotas satsningen på svensk parasport tas flera lokala initiativ. Bland annat kommer det fyra gånger per år att arrangeras ett camp, där dels ungdomar och dels personer med rehabiliteringsbehov kan prova på olika sporter. Syftet är att intressera och rekrytera fler parasportare och därmed bädda för en bredare elitsatsning.

Det inrättas också ett ”Podium Program” för åtta idrottare på elitnivå, där Toyota bidrar med stipendium som gör det möjligt för idrottarna minska sin arbetstid och istället lägga mer tid på träning. Toyota bidrar även med bilar till tränare.

– Toyotas framtida fokus kommer i större utsträckning att handla om personlig mobilitet och människor i rörelse och mindre om bara bilar. Vi tror på att vara kundnära, på att bidra till ett inkluderande samhälle, säger Christian Norberg, som är vd för Toyota Sweden AB.

– Sverige har extremt många lovande ungdomar som i dagsläget tyvärr sällan går vidare och blir idrottsligt framgångsrika, då tiden saknas för en helhjärtad träning. Samtidigt innebär parasporten en stor samhällsvinst, när nya utövare går från en passiv till en mer aktiv livsstil. Det tycker vi är värt att satsa på, säger han.
-----

Högupplösta bilder finns på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/toyota/

Presskontakt Toyota Sweden: Bengt Dalström, Toyota Sweden AB, 08-706 71 00, This is a mailto link

Toyota sålde över 10,21 miljoner bilar 2016 och säljs i mer än 170 länder. Totalt sedan starten 1936 har Toyota tillverkat över 220 miljoner bilar. Samtliga 65 fabriker runt om i världen, liksom Toyota Sweden, är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Sedan Toyota Prius kom som första masstillverkade hybrid 1997 har Toyota tillverkat 11 miljoner hybrider. Toyota har 38 hybridmodeller i produktion. Bränslecellsmodellen Mirai har levererats till svenska kunder sedan 2016. Alla Toyotas personbilsmodeller är energideklarerade. Serieproduktionen av Toyotas lyxbilsdivision Lexus startade 1989. I Sverige säljs åtta Lexus-modeller, samtliga med hybridteknik.

Skribent: Henrik Hjelmberg
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link