Hoppa till sidans innehåll

Sveriges semi-lycka: ”Obeskrivligt – en bragd”

15 SEP 2016 03:53
Sverige kunde under onsdagskvällen slå ut Europamästaren Turkiet ur Paralympics. Efter en otroligt stark insats vann de blågula med hela 5-1 – och är nu klara för semifinal. ”Det blir inte större”, säger Fatmir Seremeti.
  • Skapad: 15 SEP 2016 03:53

Svenska goalballandslagets mål inför Paralympics var att nå kvartsfinal – och väl där ställdes man mot Europamästaren Turkiet, som i London 2012 dessutom plockade hem ett brons. De blågula skulle dock stå för en oerhört stark insats. Efter Fatmir Seremetis 1-0-mål kontrollerade man matchen – och vann till slut med klara 5-1.

Efteråt var glädjen i svensklägret enorm.
– Det är obeskrivligt. Det vi gjort är en bragd. Från att vara långt ner i källaren till att gå till semifinal i det här finrummet. 2014 spelade vi B-EM. Sedan, kunna kvala hit – vi har gått den långa vägen. Det är så obeskrivligt. All press var på dem. Det är bara glädje, säger Seremeti, vars två inledande mål satte Sverige i förarsätet.
– Det kändes helt fantastiskt. Då kunde vi slappna av.

Nu väntar semifinal mot världstvåan Litauen. Matchen spelas under torsdagen 18.30 (lokal tid).
– Vi är absolut inte nöjda. Vårt mål var kvarten. Härifrån är det bara bonus. Klart vi är glada nu, men vi är absolut inte nöjda. Nu ska vi äta en efterrätt eller två, berättar den 33-årige trelleborgaren – och skickar en passnings till litauerna.
– De ska få smaka samma svenska stål som turkarna fick smaka. De scoutade säkert vår match nu. Jag tror nog de sitter hemma på rummet och darrar lite, säger Seremeti.

Foto: Anton Lernstål

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link