Hoppa till sidans innehåll

Sverige premiärvann – efter rysare

28 JUN 2017 11:00
En ynka poäng avgjorde premiären till Sveriges fördel mot Frankrike, 47-46 skrevs slutresultatet och en fin start på Europamästerksapet var ett faktum.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2017 13:35

Klockan 11.00 under tisdagen premiärspelade Sverige mot Frankrike i Europamästerksapen i rullstolsrugby i Tyskland. En på förhand mycket tuff och jämn match mellan två av turneringens bästa nationer. Och det var ingen som blev besviken. Sverige lyckades vinna med minsta möjliga marginal, 47-46. 

– Det sista målet är otroligt viktigt och vi gjorde tre av fyra så det tar vi med oss till nästa match, säger lagkaptenen Lars Varnerud. 

Lika starkt som Sverige avslutade, lika svagt började man matchen och Frankrike tog snabbt tag i taktpinnen. 

– Vi låg under med fyra bollar i början men kom ikapp längre fram i matchen. När vi väl är ikapp kontrollerade vi matchen på det vis vi ville och vi har en bra fungerande spelplan som vi höll oss till under matchen, säger Varnerud. 

Sverige som är mitt uppe i en generationsväxling har som mål med turneringen att bli minst fyra för att direktkvalificera sig till VM nästa år. Något som det finns stora möjligheter för efter måndagens seger. 

– Det var en bra vinst för oss. Våra möjligheter att kvala in till VM förbättras avsevärt efter den här starten. 

Redan klockan 17.00 på onsdagen är det dags för andra matchen i mästerskapet och då är det hemmanationen Tyskland som står för motståndet. 

– Extra viktigt att vi är mer på tå i starten av matchen. Det gäller att ta hand om varje situation och framförallt att göra mål på våra turn overs, avslutar Varnerud. 

Följ mästerskpet via: http://en.wrec2017.de/home/

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link