Hoppa till sidans innehåll

Sverige laddar inför VM i goalball

18 MAR 2014 11:40
Damlandslaget i goalball har inlett förberedelserna inför sommarens VM-slutspel. På fredag spelar man en stor internationell turnering i Italien.
  • Skapad: 18 MAR 2014 11:40

Efter sistaplatsen i höstens EM tar ett revanschsuget svenskt landslag nya tag. I sommar väntar VM i Finland, och som ett led i förberedelserna spelar man i helgen en viktig internationell turnering i Venedig.

– EM i höstas blev en besvikelse för vårt nya lag men massor har hänt i laget och med utvecklingen sedan dess. Så att nå målet med en kvartsfinalplats i VM är fullt nåbart, säger förbundskapten Jimmy Björkstrand.

Sedan EM har det skett en hel den förändringar i det svenska laget. Tre tjejer från Paralympics-laget i London, däribland världsskytten Josefine Jälmestål, har återanslutit efter att ha tagit en paus från idrottandet. Dessutom har laget förstärkt ledarstaben med en idrottspsykolog i form av Caroline Jönsson, tidigare landslagsmålvakt i fotboll.

– Med dessa förändringar har både lagets dynamik och spelsätt förändrats till det positiva och självklart betyder återkomsterna att vi fått in massvis med rutin och spetskompetens. Förstärkningen med Caroline är fantastisk eftersom hon vet precis vad som krävs för att ligga på yppersta nivå och för att vi ska lyckas med våra olika utmaningar i år.

I helgens turnering kommer Sverige att möta samtliga lag som man hade problem med under EM i fjol.

– Det kommer att bli en värdemätare på vad som hänt sedan dess och vi ser positivt på utmaningen även om vi är inne i hård träning och kanske inte är helt samspelta ännu, men vi går för en semifinalplats åtminstone. Det kommer att bli en intensiv helg med upp till sju matcher på ett och ett halvt dygn, så vi får se hur vi orkar stå upp i det, säger Jimmy Björkstrand.

 

Sveriges matcher i Venedig

21/3 08:15 mot Ukraina

21/3 11:00 mot Ryssland

21/3 13:20 mot England

21/3 16:05 mot kombinationslag från Finland/Danmark

22/3 08:15 mot Grekland

22/3 11:00 semifinal

22/3 15:00 final

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link