Hoppa till sidans innehåll

Svensk storseger – efter sent ryck: ”Riktigt skönt”

10 SEP 2016 00:28
Sverige var storfavoriter och piskade att vinna mot Algeriet – och efter en stark andra halvlek blev det till slut en bekväm seger. ”Det var riktigt skönt”, säger femmålsskytten Peter Weichel efter 12-6.
  • Skapad: 10 SEP 2016 00:28

Efter premiärförlusten mot Brasilien (9-6) var seger mot Algeriet ett måste för Sveriges goalball-herrar. Trots en lite trevande start kunde den blågula storfavoriten gå till halvtidsvila med en 7-4-ledning. Efter paus satte man dessutom gasen i botten – och vann till slut med bekväma 12-6.
– Riktigt skönt. Jag tycker att vi spelar bra offensivt genom hela matchen, men har en del problem i försvaret, summerar Peter Weichel.

Han var den som stod ut mest hos svenskarna. Efter att ha blivit mållös i premiären klev 32-åringen nu fram och svarade för hela fem fullträffar.
– Nu lossnade det. Mot Brasilien kändes det som att jag var nära, men i dag kom jag igång på riktigt. Det kändes riktigt bra, menar Weichel.

Sverige hade under den första halvleken ledningen flera gånger, men algerierna gav sig inte. Det tog därmed sin tid innan de blågula kunde spela mer avslappnat.
– De började göra en del misstag. Samtidigt la vi mer fokus på försvaret – och då blev det även bättre offensivt. Det är ingen lätt match trots att vi är bättre på pappret. De fick en rejäl smäll i sin första match (10-0-förlust mot Tyskland) – och var riktigt taggade nu mot oss, säger femmålsskytten.

Nu väntar två matchlediga dagar innan man ställs mot Tyskland.
– Rent offensivt skapar vi tillräckligt, men vi måste jobba med att hitta tryggheten i försvaret, tycker Weichel.

Han passar även på att hylla tremålsskytten Jimmy Björkstrand.
– Han går in och gör det fantastiskt bra i mittförsvaret. Det gjorde att vi kunde gå ifrån.

Foto: Karl Nilsson

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link