Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svenska guldhoppet till kvartsfinal – efter ”fult spel”

09 SEP 2016 02:13
Svenska guldfavoriten i bordtennis, Anna-Carin Ahlquist, är klar för kvartsfinal efter två raka 3-0-segrar under torsdagen. ”Jag känner inget favoritskap. Den enda pressen jag bryr mig om kommer från mig själv”, säger hon.
  • Skapad: 09 SEP 2016 02:13

Hon är regerande paralympisk mästare i damernas bordtennis (singel) – och är således den stora favoriten att ta hem guldet även i Rio. Det har dessutom börjat perfekt för Anna-Carin Ahlquist. Under torsdagen blev det först 3-0 i set mot Maria Edith Sigala Lopez från Mexiko – och sedan samma siffror mot brittiskan Sara Head.

Den 44-åriga storstjärnan är därmed, efter att inte ha tappat ett enda set, klar för kvartsfinal.
– Den första matchen är kanske den jobbigaste. Man ska komma in i spelet, få det att stämma – och får slita en del. Jag var ganska het och fick lite hybris, försökte med lite nya saker, men till den andra matchen fick jag det att stämma bra, summerar Ahlquist.

”A-C” berättar att något som hon kämpar med är att spela enkelt – och att inte göra de snygga sakerna i onödan.
– Bollen ska in på bordet, det är det enda viktiga. Sedan får det gärna vara fult. Jag sa det till de på läktaren innan. Skrik gärna ”fult” och påminn mig om det behövs, säger Ahlquist och skrattar.

Den regerande paralympiska mästarinnan känner till samtliga potentiella kvartsfinalmotståndare väl – utom en.
– Det är en ny sydkoreanska som är otroligt duktig. Henne har jag aldrig mött. Jag ska försöka se hennes nästa match så att man är förberedd om det skulle bli så att jag ställs mot henne, berättar ”A-C”.

Hur mycket anpassar du ditt spel efter motståndet?
– Mycket. Jag anpassar mig väldigt mycket. Det handlar om taktik, placering och så. Det blir väldigt mycket videoanalys.

Känner du av favoritskapet?
– Jag känner inget favoritskap. Den enda pressen jag bryr mig om kommer från mig själv. Jag har höga förväntningar på mig på mig själv – och målet är att ta mig till den sista matchen och att vinna guldet. Samtidigt vet jag hur svårt det är och jag har stor respekt för de andra tjejerna.

Innan kvartsfinalen väntar nu först två dagars ledighet för Ahlquist.

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link