Hoppa till sidans innehåll

Succéduon till final – efter bragdmatch: ”En dröm”

15 SEP 2016 21:26
Duon Emil Andersson och Linus Karlsson är klar för final i bordtennisens lagtävling. I en ruskigt spännande match mot Kina kunde man till slut avgöra. ”En bragd – men nu går vi för guldet”, säger Andersson.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2016 21:37

Emil Andersson och Linus Karlsson åkte båda ut i kvartsfinal i bordtennisens singel-turnering – men i lag har det gått betydligt bättre. I semifinalen ställdes duon mot storfavoriten Kina – och vann den så viktiga första dubbelmatchen mot storstjärnorna Shuai Zhao och Chaoqun Ye.

Andersson gick sedan upp till 2-0 i set mot singel-turneringens guldmedaljör Zhao – som dock vände på steken och tvingade fram en helt avgörande match.
– Det var tungt. Han spelade upp sig och jag blev lite passiv – men jag visste att jag lämnade över allt i goda händer till Linus, säger Andersson och ler.

När det gällde som allra mest plockade Karlsson fram sitt allra bästa spel. Även han gick upp till 2-0 i set – men efter att Ye hade reducerat till 2-1 var 27-åringen från Grästorp fast besluten att få till ett slut på matchen.

Fjärde set vann Karlsson med hela 11-3 – och svenskduon var därmed klar för final.
– Det känns hur bra som helst. Jag servade väldigt bra och det var nog nyckeln, tror matchvinnaren, som vid 4-0 i det sista setet fick ta en kort paus då Kina var rejält upprörda efter ett domslut som gav Sverige poäng.
– Han gjorde en servemiss som han ville ha tillbaka. Fel uppkast. Den hade vi aldrig släppt, berättar Karlsson.

Efter bragdmatchen mot Kina väntar nu Ukraina i final.
– De har en väldigt bra spelare. Han är kanske allra starkast i vår klass, säger Andersson och syftar på Viktor Didukh, som i singel-turneringen dock åkte redan i kvartsfinal.
– Han är nog väldigt besviken – och har all press. Vi har inget att förlora. Jag tror att dubbeln blir väldigt avgörande.

Succéduon har bara spelat tillsammans i lite mer än ett år – och är tydliga med att man inte är nöjda ännu.
– Det finns en nöt till som vi ska knäcka. Det ska bli otroligt kul, menar Karlsson – och får medhåll av sin medspelare.
– Att gå till final och spela om ett guld är en dröm. Vi är ett så himla bra lag tillsammans och gillar varandra otroligt mycket, säger Andersson.

Finalen spelas under fredagen 12.00 (lokal tid).

Foto: Anton Lernstål

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link