Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Storförlust i semifinalen: ”Nu går vi för medalj”

16 SEP 2016 01:54
Sverige förlorade goalball-semifinalen mot Litauen med hela 7-2. Nu väntar en stekhet bronsmatch – mot hemmanationen Brasilien. ”Har vi marginalerna med oss så tar vi dem”, säger Jimmy Björkstrand.
  • Skapad: 16 SEP 2016 01:54

Sveriges goalball-landslag var euforiskt av glädje efter onsdagens kvartsfinalseger mot Turkiet, men i semin mot Litauen skulle det bli desto tuffare. Världstvåan tog ledningen efter bara 45 sekunder – och svenskarna kunde sedan aldrig hämta sig från den chockartade starten.
– Vi hade pratat om att ha tålamod, men när de även gör 2-0 strax därefter så blir det panikkänsla – man vill ta igen det direkt. Det är skit, men det var inget snack. De är bättre. Det är försvaret som inte stämmer, säger Jimmy Björkstrand.

Det slutade 7-2 – efter att Fatmir Seremeti och Peter Weichel fixat varsitt svenskt tröstmål. Förlusten innebär att det gulblå gänget nu ställs mot hemmanationen Brasilien i bronsmatchen. Laget man förlorade premiären mot med 9-6.
– Sett till upplägget är det fantastiskt – som match kan det inte bli roligare, men som motstånd kan det inte bli tuffare, menar Björkstrand, som i den senaste fajten mot brasilianarna svarade för hela fem fullträffar.
– Det är alltid kul att göra mål. Efter det har jag stagnerat lite, fått spela mycket i mitten – och inte fått skjuta så mycket.

Inför Paralympics var svenskarnas mål kvartsfinal – men hoppet om ett skrällartat brons lever fortfarande i allra högsta grad.
– Vi måste spela som mot Turkiet. Spelar vi som mot Litauen har vi inte en chans. Vi går för medalj. Allt kan hända. Har vi marginalerna med oss så tar vi dem, menar 37-åringen från Malmö.

Tränaren Fljorim Seremeti vet vad som blir viktigast mot Brasilien.
– Få stopp på Leomon (Moreno). Gör vi det så vinner vi matchen, säger han.

Bronsmatchen spelas under fredagen – med start 15.00 (lokal tid).

Foto: Anton Lernstål

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link