Hoppa till sidans innehåll

Stjärnan efter chockmålet: "Vi är som ryska dockor"

13 SEP 2016 21:59
Sveriges goalballherrar tog sin tredje raka seger i gruppspelet. Men Kanada chockade svenskarna med matchens första mål. "Det hängde inte riktigt i luften", säger Jimmy Björkstrand.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2016 12:38

Sverige pressade Kanada i sin sista gruppspelsmatch och hade ett par bollar som dansade på mållinjen. Men det var Kanada som gjorde det första målet genom Ahmad Zeividavi.
– Det hängde inte riktigt i luften. Jag tyckte att vi ägde matchen och hade fler målchanser. Målet kommer lite snöpligt så vi hamnar i en mental brygga, säger Jimmy Björkstrand.
Men Sverige kom tillbaka snabbt och gick till halvtidsvila med 2–1.
– Vi är som ryska dockor. Man välter dem så reser de sig upp igen. Vi är väldigt starka på att komma tillbaka, säger Jimmy Björkstrand.

Andra halvlek var jämnare men svenskarna, som tröttat ut kanadensarna rejält, kunde till slut skriva slutresultatet till 6–3.
Vinsten var den tredje raka i gruppspelet och nu väntar kvartsfinal – troligen mot antingen USA eller Kina. 
– Det är två helt olika motståndare. Får jag välja tar jag helst USA. Vi kan dem bra. Men det är två jättetuffa matcher oavsett. Har vi det här jobbet i laget, både framåt och bakåt, så kan det absolut gå, säger Jimmy Björkstrand.
Hur laddar ni upp inför kvartsfinalen?
– Nu är det iväg och käka och hem och vila. Motivationen kommer av sig själv, den behöver vi inte trycka på, den finns där, säger Jimmy Björkstrand.

Uppdaterad: Det blir varken USA eller Kina i kvartsfinalen. I stället är det Turkiet som svarar för motståndet. Matchen spelas klockan 21.00 lokal tid.

Foto: Anton Lernstål

Skribent: Anton Lernstål
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link