Hoppa till sidans innehåll

Stefan Olsson Wimbledon-mästare: "Är i chock"

16 JUL 2017 19:13
Stefan Olsson har tagit sin första grand slam-titel, den största av de alla – Wimbledon. "Det är jätteprestigefullt, det här är den största "slamen".
  • Skapad: 16 JUL 2017 19:13

7-5, 3-6, 7-5 skrevs siffrorna i årets Wimbledon-final i rullstolstennis. Segrande ur den mycket jämna matchen – Stefan Olsson från Djurås i Dalarna. 

– Det är jätteprestigefullt, det här är den största "slamen" per år. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är fortfarande lite i chock, säger Stefan Olsson till TT.

I det tredje och avgörande setet var svensken riktigt illa ute då argentinaren, Gustavo Fernandez, servade för seger i ställning 3-5. Men den 30-årige svensken bröt serven och kunde vända matchen och vinna den historiska finalen. 

Inte nog med att vinsten betyder otroligt mycket rent karriärsmässigt utan ger också ett rejält klirr i kassan då segersumman ligger på hela 348 000 kronor. 

– Jag har inte många sponsorer, och har slagit i underläge mot många av killarna här som är heltidsproffs. Och så går jag in och vinner, säger han och fortsätter:

– Det är jätteskönt. Det hjälper så sjukt jäkla mycket med att kunna få satsa vidare. Jag har inte varit säker på nästa år eller någonting för just nu har det inte funnits några pengar.

TT: Räddar det här en fortsatt satsning?
– Absolut, det gör det. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link