Hoppa till sidans innehåll

Silver för Sveriges bordtennisherrar: ”Rätt nöjda”

16 SEP 2016 19:08
Linus Karlsson och Emil Andersson förlorade finalen mot Ukraina i två raka matcher. Trots besvikelsen menar duon att de är stolta över sin prestation i lagturneringen. ”Får vi bara smälta det här lite så är vi nog rätt nöjda”, säger Karlsson.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2016 19:41

Det hade på förhand snackats om att den inledande dubbel-matchen skulle bli avgörande – och när den gick till ett femte avgörande set var Ukraina något starkare än svenskduon Emil Andersson och Linus Karlsson.
– Jag tycker att vi gör en jättebra dubbel igen. Vi fick en dålig start, men krigar oss upp till 7-7. Sedan gör jag någon dålig serve och Linus någon dålig retur. Med lite flyt så hade vi vunnit, säger Andersson.
– Då tror jag dessutom att vi hade tagit hem hela finalen. Det är små marginaler.

I singel-matchen som följde var Karlsson tvungen att besegra storstjärnan Viktor Didukh. Det skulle dock visa sig bli oerhört tufft – och ukrainaren vann i tre raka set. Därmed blir det silver till Sverige.
– Får vi bara smälta det här lite så är vi nog rätt nöjda. Vi är stolta – och gör ett jättebra lagspel i det stora hela, tycker Karlsson.

De åkte båda ut i kvartsfinal i singel-turneringen – men fick rejäl revansch då de på ett skrällartat sätt tog sig hela vägen fram till finalen i lagspelet. Då var det i synnerhet Didukh som blev övermäktig.
– Han är bäst i vår klass – och kanske bäst i hela para-pingisen, menar Andersson.
– Vi kan inte göra mycket mer. Har man fått ut max ska man vara nöjd i efterhand, säger Karlsson.

Under lördagen (10.00, lokal tid) spelar damlaget, med Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck, bronsmatch mot Sydkorea.

Silvret var Sveriges nionde medalj under Paralympics i Rio.

Foto: Elias Håkansson

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link