Hoppa till sidans innehåll

Shahrzad Kiavash: ”Jag är glad, lycklig och stolt”

24 AUG 2016 13:33
Igår blev Shahrzad Kiavash klar för Paralympics i Rio. Om 18 dagar står hon redo för start på stranden Copacabana.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2016 13:36

Igår fick Shahrzad Kiavash beskedet att hon, som ensam triathlet, får en plats i den svenska Paralympics-truppen.

– Jag fick beskedet vid lunchtid, och då kom många känslor. Jag är glad, lycklig och stolt, men känner också till viss del att det är något stort och lite skrämmande som väntar, säger Kiavash till Borås Tidning.

I mars 2012 drabbades Shahrzad Kiavash av en akut blodförgiftning, som var nära att kosta henne livet. Mirakulöst nog överlevde hon, men hennes underben och fötter gick inte att rädda, trots hela 40 operationer.

I Runner’s World har hon tidigare berättat att det var träningen som gjorde att hon fick livslusten tillbaka.

– Den blev min medicin, min psykolog, min bästa vän, min klagomur. Här fick jag ut all min ilska, all sorg. I träningen kunde jag bygga upp mig själv. Inte till den person jag var innan jag blev sjuk. Henne varken kan eller vill jag vara längre. Utan till en ny, starkare, bättre Shahrzad. En Shahrzad 2.0.

Den riktiga satsningen på triathlon inledde hon i september 2014 – och nu, knappt två år senare – är hon alltså klar för Paralympics i Rio.

– Jag har jobbat väldigt hårt för det här, och det är en svår målsättning att nå Paralympics fyra år efter att ha blivit amputerad, och inte ha sysslat med triathlon innan dess, säger Kiavash till Borås Tidning.

Den 11 september är det dags för triathontävlingen, med start på stranden Copacabana.

– Det är en sprinttävling med 750 meters simning, två mils cykling och fem kilometers löpning. Jag har förstått att det är en ganska platt bana, och det underlättar när man har proteser. Men innan jag kan sätta upp någon målsättning måste jag dit och se banan på riktigt.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link