Hoppa till sidans innehåll

Ryssland stängs av från Paralympics

08 AUG 2016 21:50
Internationella paralympiska kommittén stänger av Rysslands paralympiska kommitté – vilket innebär att alla ryska idrottare stoppas från att delta i Paralympics.
  • Skapad: 08 AUG 2016 21:50

Internationella paralympiska kommittén stänger av Ryssland med omedelbar verkan, på grund av att landets paralympiska kommitté inte tagit sitt ansvar när det gäller främst antidopningsreglerna.

Bakgrunden till beslutet är den så kallade McLaren-rapporten, som visat på år av systematisk och statsunderstödd dopning i Ryssland.

IPC har utvärderat alla bevis, samt låtit Rysslands paralympiska kommitté uttala sig både muntligt och skriftligt, och kommit fram till att landet inte har följt IPC:s och WADA:s antidopningsregler – vilket är ett grundläggande, konstitutionellt krav för samtliga nationella paralympiska kommittéer, och en förutsättning för att IPC ska kunna säkerställa rättvisa tävlingar för alla paraidrottare runt om i världen.

Avstängningen innebär att Rysslands paralympiska kommitté förlorar alla rättigheter och privilegier som följer av ett IPC-medlemskap – och landets idrottare kommer därmed inte att få delta i årets Paralympics.

Rysslands Paralympiska kommitté har 21 dagar (till den 28 augusti) på sig att överklaga beslutet.

Här kan du läsa mer om IPC:s beslut.

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link