Hoppa till sidans innehåll

Rickard Löfgren inför Rio: ”Vi siktar på topp fyra”

26 AUG 2016 14:37
Svenska rullstolsrugbylandslaget har hamnat i samma grupp som regerande mästarna USA. Här berättar landslagets Rickard Löfgren vad som krävs för att lagets ska ta sig till vidare till semifinal.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2016 14:39

Nacka HI:s Rickard Löfgren gör sitt andra Paralympics. Han var med senast, i London 2012, där Sverige slutade sexa – en erfarenhet han hoppas kunna dra nytta av i Rio.

– Det är mycket folk och fullsatta arenor, det är en rejäl skillnad mot till exempel ett SM, berättar när han när vi ses på Paralympics-träffen i Kista några veckor inför Rio.

I Paralympics deltar åtta rullstolsrugbylag, uppdelade i två grupper. Sverige har hamnat i en riktigt tuff grupp, med förstarankade USA, tredjerankade Japan och sjunderankade Frankrike.

– Vi siktar på att komma topp fyra. Det är semifinal direkt efter gruppspelet, så lyckas vi slå Frankrike och ett av de andra två lagen så är vi där. Det kommer att bli väldigt tufft, men chansen finns. Bollen är rund, som man brukar säga, säger Rickard Löfgren.

Vad krävs för att ni ska lyckas?
– Att vi kör vårt spel, det spel vi ska köra. Det gäller att inte tappa bollen, och att göra de mål vi ska. Lyckas vi med det har vi chansen. Det är skillnad mot till exempel fotboll, där det kan räcka att göra ett mål – vi måste i princip sätta alla chanser, och göra kanske 50 mål.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link