Hoppa till sidans innehåll

Rekordtruppen hyllas: ”Goda chanser”

07 SEP 2016 03:02
Aldrig tidigare har Sverige haft så många debutanter med under Paralympics skyttetävlingar. Inför starten hyllas nu rekordtruppen av förbundskapten Pernilla Svensson. "Vi har en god stämning. Alla kan med en bra dag ha goda chanser", säger hon.
  • Skapad: 07 SEP 2016 03:02

Efter att under drygt tio dagar ha legat på träningsläger på Naval School utanför Rio de Janeiro har nu den riktiga slutuppladdningen inletts för den svenska skyttetruppen.
– Allt har fungerat väldigt bra hittills. Även transporterna, som vi var lite oroliga för, summerar förbundskapten Pernilla Svensson.

Man har även varit på plats och känt på tävlingsarenan som byggdes 2007, men som har renoverats inför sommarens mästerskap.
– Jättefräscht allting, så förutsättningarna är väldigt goda. Inga konstigheter.

Pernilla Svensson gör sitt andra paralympiska spel i rollen som ansvarig för de svenska skyttarna. Det är dessutom en rekordtrupp som hon basar över. Hela fem debutanter finns med, vilket är den högsta noteringen någonsin.
– Det är mycket att det handlar om att se och lära. Mycket är väldigt nytt för dem. Det är inte så att jag kräver någonting. Sedan är det så att alla kan med en bra dag ha goda chanser. Det handlar om att ta sig förbi grundomgången – och i en final kan allt hända, menar förbundskaptenen.

Bland alla unga finns dock en legendar som höjer snittåldern. Jonas Jacobsson, 52, gör sitt tionde paralympiska spel. Det blir dessutom hans sista.
– Det är så klart jätteviktigt att ha honom med. Han tar en del press från de andra, vilket så klart är skönt för dem, säger Pernilla Svensson.

Skyttetävlingarna drar igång redan under torsdagen, som är spelens första tävlingsdag. 

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link