Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Reichards medaljsuccé fortsätter: ”En dröm”

13 SEP 2016 00:02
Maja Reichard gör succé i den paralympiska bassängen . ”Jag tog en medalj i London och nu har jag redan två från Rio – underbart”, säger hon efter silvret på 50 meter frisim.
  • Skapad: 13 SEP 2016 00:02

Maja Reichard är Sveriges största stjärna i de paralympiska spelen 2016. Sedan tidigare hade hon ett brons på 100 meter ryggsim och nu ett silver på 50 meter frisim. 
– Jag hade en dröm om att kanske kunna ta en medalj på den här distansen när jag kom hit. Att då ta ett silver är helt fantastiskt. Jag slår europarekord och personligt rekord, jag kan inte kräva mer av mig själv. 

Trots tiden 30.76, som innan loppet hade räckt till nytt världsrekord, blev det ”bara” silver. Kinesiskan Guizhi Li var ynka tre hundradelar snabbare än svenskan. 
– När jag fick reda på att det bara var tre hundradelar fram till guldet tog det väl udden av det lite. Men att ta ett silver är fantastiskt. 

På två finaler har nu Reichard två medaljer. Ett brons och ett silver. 
–  I london kom jag hem med en. Nu har jag redan två med mig hem - underbart. 

Och redan under tisdagen kan det bli ytterligare en medalj. Då är det hennes paraddistans, 100 meter bröstsim som står på schemat. 
– Det ska bli spännande, jag har bevisligen farten i kroppen. Jag vill slå personligt rekord och vara med och slåss om medaljerna. Någon form av medalj ska med därifrån, säger en överlycklig silvermedaljör. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link