Hoppa till sidans innehåll

Reichard medaljchockade – "Helt fantastiskt"

10 SEP 2016 00:32
Fanbäraren och truppens kanske största stjärna tog symboliskt nog den första svenska medaljen i Paralympics. "Något jag absolut inte hade väntat mig", säger den överlyckliga medaljören.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2016 04:00

Maja Reichard överraskade alla när hon tog brons på 100 meter ryggsim under fredagskvällen. Det är därmed Sveriges första medalj i mästerskapet och symboliskt nog är det fanbäraren själv som tog den. 
– Det är helt fantastiskt, jag trodde inte det. Det här är den medaljen jag absolut inte hade väntat mig att ta så jag är bara så glad, säger medaljören. 

På tiden 1.29.46, otroliga fyra sekunder snabbare än i försöket, kunde Maja Reichard tillsammans sina tappers, Cicilia Wallén och Anna Åhlin, titta upp på resultattavlan och konstatera att den första medaljen var ett faktum. 
– Det är jättemycket tack vara Cissi och Anna som hjälpt och drillat mig, säger hon. 

Det var en revancshsugen Reichard som kom till finalen efter att ha varit besviken på tiden från försöket. Efter finalen var det andra tongångar. 
– Med 25 meter kvar ville jag bara lägga av, men så tänkte jag: Nej, om det här är det som gör att jag sumpar rekord kommer jag vara så besviken på mig själv, jag har chansen nu. Jag är jättenöjd att jag tog den, säger hon med ett leende.

Vad tar du med dig från finalen? 
– Jag tar med mig känslan av att jag kan prestera bra här. Jag var lugn och glad, skrattade i call room innan jag gick ut. Det är då jag är som bäst.

Foto: Karl Nilsson

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link