Hoppa till sidans innehåll

Pernheim klar för bronsmatch – trots förlust

09 SEP 2016 17:34
Nicolina Pernheim är klar för bronsmatch klockan 21.30 svensk tid. Det trots förlust i första matchen.
  • Skapad: 09 SEP 2016 17:34

Under förmiddagen (lokal tid) klev Nicolina Pernheim (B1) upp på judomattan för första gången under Paralympics 2016. På andra sidan stod Sydkoreanskan, Songlee Jin (B2). Matchen varade inte mer än en minut innan Nicolina flög i mattan och matchen var över. 
– Jag har övat på att stå emot den tekniken men det kom smidigare och snabbare än jag hade tänkt mig. Jag visste att hon gör det, säger Pernheim till SVT Sport.

Noterbart är att förutsättningarna för Nicolina under Paralympics är stenhårda, om inte orättvisa. Alla hennes motståndare är i andra klasser och ser bättre. 
– Hade jag haft en B1-klass så hade jag tagit guld, det är inget snack om det. Jag är bäst i världen bland de blinda, så det är klart att jag hade velat ha det så. Det hade känts mer rättvist att tävla i sin klass, så som andra idrotter har det, sa Nicolina Pernheim till TT inför spelen

Trots den tunga förlusten i hennes första match väntar nu bronsmatch klockan 21.30 svensk tid. Vinst i den och det blir Sveriges första medalj i de Paralympiska spelen.

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link