Hoppa till sidans innehåll

Pernheim förkrossad efter bronsförlusten

09 SEP 2016 21:16
Orättvisan blev för stor för Nicolina Pernheim. "Jag har förlorat så himla många brons, jag vill inte göra det. Jag vill ju vinna dem", säger hon.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2016 22:35

Det var en förkrossad Nicolina Pernheim som kom ner från mattan efter att ha förlorat bronsmatchen mot Tursunpashsha Nurmetova från Uzbekistan. 
– Det känns skit. Det är klart jag ville vinna. Det var tredje gången. Jag har förlorat så himla många brons, jag vill inte göra det. Jag vill ju vinna dem. Jag har tränat så jäkla hårt för det här. Paralympics är den största tävlingen så det är klart att man vill vinna, säger hon med gråt i halsen. 

Matchen började annars väldigt bra och det såg ut som att den svenska judostjärnan äntligen skulle kunna knipa den där efterlängtade bronsmedaljen.
– Det kändes bra hela tiden under matchen. Jag tryckte bort henne och jag klarade av det styrkemässigt. Jag var starkare vilket jag inte har varit innan men hon tog över tekniker. Varje gång jag försökte något så tog hon över.

Vad menar du med att ta över? 
– Jag börjar på en teknik sen tar hon över den. Hon använder det och utnyttjar det i sitt kast. Det är ju bra men det är klart hon gör inga egna tekniker, förklarar hon och fortsätter:

– Man kan tydligen vinna brons i Paralympics utan att göra ett enda kast. Det är ju helt otroligt egentligen.

När frågan om de olika synklasserna kom upp syntes en uppgivenhet hos Pernheim.
– Det blir ju inte bättre av att veta det. Sen är det inget jag tänker på under matchen men klart att det påverkar resultatet, säger hon. 

Hur ser du på framtiden? 
– Just nu är jag bara väldigt trött på allt. Jag får tänka efter när jag kommer hem och prata ihop mig med familjen och coachen och sådär. 

Foto: Elias Håkansson

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link