Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Pernheim efter urladdningen: ”Jag var helt slut”

07 AUG 2017 13:51
Nicolina Pernheim kunde i helgen säkra ett EM-brons i judo efter en riktigt tuff bronsmatch. ”Det var en fruktansvärt jobbig match”.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2017 13:57

Senast Nicolina Pernheim stod på pallen i ett Europamästerskap var 2013. I lördags var det dock åter dags för den svenska judo-stjärnan att ta steget upp på prispallen när EM avgjordes i England. Efter en riktigt tuff bronsmatch kunde Nicolina tillslut vinna över Duygu Artar Cete från Turkiet genom en fasthållning.  

– Det var en fruktansvärt jobbig match men till slut så gick det, jag var helt slut efteråt. Jag försökte att få runt henne flera gånger och när jag försökte en tredje gång gick det hem. Sen fick jag henne i en fasthållning och kunde vinna matchen, säger en mycket glad Nicolina Pernheim.  

Efter en tung men stark fjärdeplats i Rio de Janeiro för knappt ett år sedan visade nu Nicolina återigen att hon hör hemma i den absoluta toppen. 

– Judon utvecklas väldigt snabbt och kunkurrensen blir hela tiden bättre vilket gör att det känns extra skönt att ta medalj i ett mästerskap igen, säger hon. 

Precis som i Rio de Janeiro finns det en stor skillnad på hur pass mycket de olika brottarna ser. Pernheim är en av två som är helt blinda och har därför sämre förutsättningar jämfört med de andra. 

– De ser bättre än vad jag gör, så enkelt är det. Jag vet att det kommer att bli ändring på det här i framtiden men det kommer ta sin tid. Om jag förstått det hela rätt var jag den enda B1:an (blinda) som tog medalj i mästerskapet, säger hon. 

Nicolina är för tillfället rankad som sexa i världen men efter bronset i helgen finns det stora möjligheter att klättra även där. 

– Det är väldigt viktigt att man håller sig högt på rankingen för att bli seedad i tävlingarna. 

Efter Paralympics 2016 fanns det en viss tveksamhet i om Nicolina skulle satsa på nästa Paralympics i Tokyo 2020. En tveksamhet som nu bytts ut till en beslutsamhet. 

– Jag vill dit. Det är mitt stora mål. Man ska kvala in såklart men det är verkligen dit jag vill.

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link