Hoppa till sidans innehåll

Östersund arrangör för kvalturnering till Paralympics 2018

12 JUL 2017 07:25
9-14 oktober står Östersund värd för kvalet till Paralympics i PyeongChang 2018 inom paraishockey. ”Det är en stor möjlighet att marknadsföra Svensk Parasport och Östersund som en vinterarrangör”.
  • Skapad: 12 JUL 2017 07:25

Det blir Östersund som får den stora möjligheten att vara arrangör för kvalturneringen i paraishcokey till PyeongChang 2018 och de Paralympiska vinterspelen. Det är Parasport Jämtland-Härjedalen, Parasport Sverige och Östersunds Ishockeyklubb, med stöd av Östersunds kommun, som står som värdar för turneringen som äger rum den 9 till 14 oktober.

– Det här är ett oerhört viktigt arrangemang och inte minst för Sverige som paraishockeynation. Dessutom förbättras givetvis chanserna för Sverige att ta sig vidare till Paralympics, säger Fredrik Andersson som är idrottskonsulent i Jämtland-Härjedalen och leder arbetet kring turneringen. 

Tjeckien, Tyskland, Japan, Slovakien och Sverige är nationerna som slåss om de tre platser till PeyongChang 2018. 

– Att få genomföra kvalturneringen i Östersund inför Paralympics är en stor möjlighet att marknadsföra Svensk Parasport och Östersund som vinterarrangör. Det medför även pluseffekter inom rekrytering, media och stöttning för svensk paraishockey, säger sportchefen Niclas Grön. 

Det här är Östersunds tredje stora mästerskap inom paraishockeyn på bara tre år. Tidigare har både B-VM och Europamästerskapen arrangerats i Östersund Arena. Arrangemang som fått mycket positiv feedback. 

– Arenan är en av Europas absolut bästa och har vunnit flera priser för sin tillgänglighet. Vi arbetar hårt för att göra regionen ledande inom vintersport och det här är en viktig del i det arbetet, säger Fredrik Andersson. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link