Hoppa till sidans innehåll

Obesegrade inför slutspelet: "Nu rider vi på vågen"

18 MAJ 2017 15:54
Åtta raka segermatcher har det svenska bordtennislandslaget mäktat med i lag-VM under de två inledande dagarna. ”En bra start smittar av sig på alla”
  • Skapad: 18 MAJ 2017 15:54

Under torsdagen spelade de tre svenska varsin match i lag-VM i bordtennis i Bratislava. Gårdagens fina segersvit på fem matcher plussades idag på med tre färska vinster. 

– Målet var att alla skulle ta sig till slutspel och det är de nu. Alla har spelat väldigt bra men framförallt Alexander Öhgren och Victor Sjöqvisti klass 3 som hade en tuff grupp på förhand, säger förbundskaptenen Daniel Ellermann. 

Nyckeln till den otroligt fina inledningen är enligt Ellermann bland annat det fina dubbelspelet som lagen presterat. 

– Dubbelmatchen är otroligt viktig och där har vi spelat bra. Vi jobbar mycket med videoanalys för att vara så väl förberedda som möjligt till varje match. Det handlar om mycket taktik och vi har hittat rätt än så länge. 

Nu väntar alltså slutspel för de tre svenska lagen. Dock har lottningen blivit tuffast möjliga. Alexander Öhgren och Victor Sjöqvist fick storfavoriten Tyskland på sin halva och Emil Andersson och Linus Karlsson kommer få möta antingen Ungern eller Frankrike i en kommande semifinal. Vilka Daniel Gustafsson och Tobias Andersson kommer att ställas mot är ännu oklart då de har en match kvar i gruppen under fredagen. 

– Nu börjar det på riktigt – vi har fått tuffa lottningar men så är det ibland och vi har med oss bra självförtroende in i slutspelet.  

Hur viktigt är det att få en bra start hade du sagt? 
– Det är klart att det smittar av sig på truppen med en fin start. Det liksom flyter på lite av sig självt så nu är det bara att njuta och rida på vågen, avslutar Ellermann. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link