Hoppa till sidans innehåll

Nu ska guldet försvaras: ”Känns så jäkla bra”

09 SEP 2016 20:18
Han är regerande paralympisk mästare i dubbel – och med nye tennispartnern Dan Wallin ska Stefan Olsson nu försvara sitt guld från London. ”Vi ska inte förvänta oss att vi går in och krossar allihop”, säger 29-åringen.
  • Skapad: 09 SEP 2016 20:18

Paralympics i London 2012 innebar både enormt glädje, men även stor besvikelse, för tennisspelaren Stefan Olsson. I dubbel tog han tillsammans med Peter Wikström guld, men i singelspelet gick det betydligt tyngre då den nu 29-årige dalmasen åkte ut redan i kvartsfinalen.

I Rio handlar det därmed dels om att försvara ett dubbel-guld, men även att prestera bättre i singelspelet.
– Det har varit en riktigt bra uppladdning. Jag har fått ut det jag vill. Under torsdagen hade jag min bästa träning. Nu vill man bara börja köra, menar Olsson.

Hans första match spelas under lördagen, då han och Dan Wallin – som spelat tillsammans sedan i februari – går in i dubbel-turneringen.
– Vi ska inte förvänta oss att vi går in och krossar allihop. Vi ska nog inte förvänta oss ett guld heller, men vi ska göra allt vi kan för att ta oss till typ en semifinal, säger Olsson.

Hur har arbetet med att spela ihop er sett ut?
– Vi har spelat fyra, fem tävlingar. Inte tillräckligt, men vi ska ändå kunna ”skada” ganska många. Det enklaste är att ta det från matchsituation. Man går igenom allt efteråt och därifrån kan man köra lite träningsläger tillsammans och nöta mer detaljer. Vi har lite specialiteter. Dan ska vara lite mer framme vid nät – och jag får vara lite mer stöttepelare där bak.

Revanschlustan i singelspelet är givetvis stor – och något annat än att gå för guldet finns inte.
– Jag har fått en bra lottning och ska försöka ta tillvara på det. Jag tror jag ska kunna ta mig hela vägen. Det känns så jäkla bra, så varför inte? Jag vill verkligen försöka ta ett guld. Det är därför jag tränat så hårt i många år nu, berättar 29-åringen från Sundborn, som går sin första singelfajt på söndag.

Olsson tror inte att det hårda matchandet, som att spela både singel och dubbel innebär, blir något problem.
– Man har blivit ganska van vid typ två matcher per dag. Jag är i bra form och ska kunna orka, säger han.

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link