Hoppa till sidans innehåll

Modin avslutade med en sjätteplats

16 MAR 2014 09:09
Zebastian Modin och guiden Albin Ackerot avslutade ett fantastiskt genomfört Paralympics med en sjätteplats på 10 kilometer fristil.
  • Skapad: 16 MAR 2014 09:09

– Det gick bra i ungefär två varv, sen blev jag väldigt trött. Verkligheten kom väl i kapp lite, kanske. Jag orkade helt enkelt inte, säger Zebastian Modin, som bara låg ungefär 25 sekunder efter under tredje varvet, till SVT Sport.

Brian McKeever vann på tiden 23:18.1, och säkrade därmed sitt tredje guld i Sotji – och tionde Paralympicsguld totalt sett. Modins tid blev 25:16.5, cirka två minuter efter kanadensaren.

Ryssen Stanislav Chokhlaev tog silvret och fransmannen Thomas Clarion bronset.

Under årets världscup var det just Chokhlaev och hans landsman Polukhin, som idag slutade på fjärde plats, som dominerade. Men i Sotji har Zebastian samlat lika många längdmedaljer som de två ryssarna tillsammans.

– I världscuptävlingen i Canmore blev jag sjuk och fick storstryk av alla. En av våra ledare gratulerade Chokhlaev, som var nära att slå Brian McKeever på 20 kilometer klassiskt. Då kom den ryska ledaren fram och sa på engelsk-tyska: ”But Zebastian, too little training, too much essen” (”du tränar för lite, äter för mycket”). Jag har tänkt på det flera gånger, att det där ska han få käka upp – och det fick han, säger Zebastian Modin, som lämnar Sotji med två silver och ett brons.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link