Hoppa till sidans innehåll

Markus Salcher utsedd till månadens atlet

12 FEB 2014 15:25
Januaris succélopp har gjort alpina skidåkaren Markus Salcher till en favorit i Sotji. Nu har han röstats fram till IPC:s ”Athlete of the Month”.
  • Skapad: 12 FEB 2014 15:25

Österrikaren Salcher, som vann fem världscuplopp i januari, fick hela 42 procent av rösterna när allmänheten röstade fram månadens främsta idrottare på Internationella Paralympiska Kommitténs hemsida.

Salcher inledde sin succémånad under världscupdeltävlingarna i Panorama, Kanada, där han vann störtloppet och superkombinationen, samt slutade tvåa i storslalom.

I deltävlingarna i Copper Mountain, Colorado, USA, fick han nöja sig med en andraplats och en tredjeplats, båda gångerna i två storslalom. Men i den tredje och avslutande deltävlingen, i franska Tignes, stod han återigen överst på pallen – inte mindre än tre gånger, eftersom han tog hem såväl Super G-loppet som storslalomen och störtloppet.

– Att jag vinner IPC:s Athlete of the Month är ett tecken på att många människor följer min väg till Sotji. För mig själv var det överraskande att det gick så bra i storslalom. Jag satsade mycket på teknikträning i somras, och nu betalar det av sig, eftersom jag är med och fightas om medaljerna. Mitt fokus ligger på att ta en medalj i Sotji, det spelar ingen roll vilken valör – en medalj är målet, säger Markus Salcher till Paralympic.org.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link