Hoppa till sidans innehåll

Maria Bjurström inför Rio: ”Allt kan hända”

03 JUN 2016 10:45
Maria Bjurström är klar för Paralympics – en dröm hon har haft ändå sedan hon började med boccia.
  • Skapad: 03 JUN 2016 10:45

I måndags gjorde Sveriges Paralympiska Kommitté sin fjärde förhandsuttagning till Paralympics i Rio. Ett av de 13 namnen på listan är 23-åriga bocciaspelaren Maria Bjurström, som tävlar i klassen BC3.

– Det känns helt fantastiskt! Det här har varit min dröm ända sen jag började med boccia. En obeskrivligt känsla, säger Maria till Östgötatidningen.

I BISFED:s boccia-VM i slutet av mars var hon den enda svensk som lyckades ta sig vidare till slutspel i de individuella tävlingarna. I åttondelsfinalen tog det dock stopp, mot regerande paralympiska mästarinnan, Yejin Choi från Sydkorea. I Rio siktar hon på att göra en så bra tävling som möjligt, och i första hand ta sig vidare från gruppspelet.

– Konkurrensen är tuff men allt kan hända. Det är bara att hålla huvudet kallt, fokusera och spela mitt spel, säger Maria.

Nu har hon drygt tre månader kvar till Paralympics, och det gäller att förbereda sig både fysiskt och mentalt.

– Vanligtvis brukar det inte vara så mycket publik på tävlingar, men i Rio kommer jag spela i en arena som tar 9000 personer. Det måste jag förbereda mig på.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics. Varje vecka presenteras en ny sport.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link