Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Nauclér Marcus Holm jublar efter sitt kvitteringsmål.

Marcus Holm räddade Sverige

09 MAR 2014 09:44
Kälkhockey: Med mindre än fem minuter kvar av matchen kvitterade Marcus Holm matchen mot Tjeckien – vilket gör att Sveriges hopp om semifinal lever.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:21

För att Sverige fortfarande skulle ha en chans till semifinal i Paralympics krävdes det minst en poäng mot Tjeckien. Men det var tjeckerna som hade mest puck och skapade flest chanser. Länge var det Sveriges storspelande målvakt Ulf Nilsson som höll laget kvar i matchen.

Men drygt sex minuter in i sista perioden ställdes Nilsson av en olycklig styrning på en svensk spelare – 0-1 och plötsligt såg det väldigt mörkt ut för svenskarna, som hade svårt att få till några riktigt heta målchanser.

Med mindre än fem minuter kvar kämpade sig dock Per Kasperi fram i offensiv zon, där han efter en tuff närkamp lyckades servera Marcus Holm med turneringens hittills vackraste passning. Holm gjorde inget misstag utan stänkte in kvitteringen inför den jublande storpubliken.

1-1 stod sig och matchen gick till förlängning. Där hade Per Kasperi två frilägen, men lyckades inte få in pucken. Tjeckerna såg skakade ut och Sverige var klart bättre under de fem minuterna med 4-mot-4-spel. Men matchen gick till straffar, och där avgjorde Tjeckiens Zdenek Krupicka med en riktigt elegant straff.

Det viktiga var dock att Sverige knep en poäng. Det betyder att man har semifinalplatsen i egna händer i sista gruppspelsmatchen mot Norge – förutsatt att storfavoriten Kanada besegrar just Norge idag.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link