Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Målshow av Björkstrand i premiärförlust

08 SEP 2016 16:52
Premiär mot hemmanationen och guldfavoriten Brasilien blev för tufft för det svenska goalballaget. Skrällen var dock nära efter att Jimmy Björkstrand haft uppvisning i andra halvlek.
  • Skapad: 08 SEP 2016 16:52

Den Paralympiska elden hade knappt tänds förrän det var dags för det svenska goalballaget att starta upp spelen i Future Arena. Premiärmotståndet var inte vilka som helst utan hemmanationen och de regerande världsmästarna, Brasilien. Dessutom tog laget silver i Paralympics i London 2012 och är stora guldfavoriter. 

Sverige som innan mästerskapet räknas in som ett av de lagen som kan blanda sig i medaljstriden om allt klaffar under turneringen. Det gjorde det tyvärr inte inledningsvis under torsdagens premiär. Redan efter en minut hade Brasilien skapat sig en tvåmålsledningen och trots att Fatmir Seremeti kunde reducera snabbt hängde inte svenskarna med. 

Första halvlek slutade hela 5–1 till hemmanationen och det såg ut att bli en blytung premiärförlust för det svenska laget. Då vaknade Jimmy Björstrand. Med fem mål på elva minuter kunds han ta sitt Sverige upp till ett underläge med endast två bollar, 6–8, med minuten kvar. 

Hoppet om en supervändning tändes hos de svenska fansen på läktaren, där bland annat barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér, satt och hejade. Tyvärr lyckades varken Björkstrand eller övriga laget med att sätta fler kassar på det brasilianska laget som till slut kunde vinna med 9–6. 

Nästa match spelas under fredagen. Då är det Algeriet som står för motståndet.

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link