Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Olsson Stephanie Ydström hoppade 4.47 i längd.

Magnus Olsson: ”En bra lärdom inför Paralympics”

19 MAJ 2016 13:59
Friidrott: Landslaget befinner sig just nu i Rio de Janeiro, vars GP-tävling även fungerar som testevent inför Paralympics.
  • Skapad: 19 MAJ 2016 13:59

Sju aktiva, tre ledare och en guide finns på plats i Rio, och tävlingen ses främst som en förberedelse inför höstens Paralympics. Under gårdagen sprang Per Jonsson och Tobias Jonsson 100 meter. Per gjorde 11.95 i försöken och 12.05 i semifinalen, och Tobias motsvarande tider blev 11.92 och 11.87. Båda bröderna missade därmed finalen.

Viktoria Karlsson sprang 100 meter på 15.36. I damernas längd hoppade Stephanie Ydström 4.47 och Emma Eriksson 4.10. Emma tvingades tyvärr avbryta tävlingen efter tre hopp, på grund av smärtor i baksida lår.

– Insatserna igår var hyfsade med tanke på omständigheterna: för få dagar på plats för att acklimatisera sig, vi blev fast i Paris och ett dygn försenade, och det spöregnar. Inga bortförklaringar, men så ser verkligheten ut, en bra lärdom inför Paralympics. Där krävs det att vi är i god tid så att detta ej händer igen. Vi har som önskan att vara i byn tidigt då de öppnar, säger förbundskapten Magnus Olsson.

Han poängterar dock att tävlingens resultat inte är det viktigaste.

– Fokus på resan är att få känna på alla rutiner, se hur resvägen mellan boende och tävlingar funkar, kolla av flygresan och rutiner där, hur lång tid det tar att acklimatisera sig och så vidare. Men alla vill givetvis göra sitt bästa när vi är här. Rent idrottsligt ligger fokus dock på IPC:s EM i juni, och ingen är toppad till denna tävling. Så jag är inte förskräckt över att resultaten inte är på topp, säger Magnus Olsson.

Idag tävlar kulstötarna Jeffrey Ige och Mohammad Al-Joburi.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link