Hoppa till sidans innehåll

Lyckat Rio-genrep för friidrottsherrarna

29 AUG 2016 10:33
Friidrott: Jeffrey Ige, Per Jonsson och Tobias Jonsson stod för fina insatser under Friidrottsförbundets SM i Sollentuna.
  • Skapad: 29 AUG 2016 10:33

I helgen avgjordes Svenska Friidrottsförbundets SM i Sollentuna. För Jeffrey Ige, Per Jonsson och Tobias Jonsson fungerade mästerskapet som ett genrep inför Paralympics i Rio.

Jeffrey Ige stötte 15.00 meter – vilket räckte till en 14:e-plats i kulstötningen. Per Jonsson tog sig till längdhoppsfinal som elva, med ett hopp på 6.97. Tobias Jonsson slutade på 13:e plats, och missade precis finalen, trots 6.93 (nytt personbästa). I finalen slutade Per tolva med 6.39. Vann gjorde Hammarby IF:s OS-hoppare Michel Tornéus, med 7.74.

– Mycket roligt att se grabbarnas insatser på SM. De ligger i fas och gör bra resultat, men ändå är formtoppen inte där ännu, de kommer att prestera ännu bättre i Rio, säger förbundskapten Magnus Olsson.

Han påpekar att det är stort att parasportare hamnar så högt upp på Friidrottsförbundets SM.

– Jag är imponerad av grabbarna, stor eloge också till deras personliga tränare. Allra mest imponeras jag av Tobias Jonssons PB. Han är inte riktigt toppad ännu, men en fighter och tävlingsmänniska. Mera kommer, jag lovar. Alla tre presterar och ligger helt rätt i träningen, säger Magnus Olsson.

Imorgon, 30 augusti, åker han, tillsammans med Jeffrey, Per och Tobias, till Rio – och där börjar Paralympics-uppladdningen på allvar.

På vår sida Idrotterna i Rio 2016 kan du läsa mer om de olika sporterna inför höstens Paralympics.

Skribent: Tomas Tirén
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link