Hoppa till sidans innehåll

Lyckat läger inför sommarens mästerskap

30 APR 2014 10:39
Friidrott: Bra väder och perfekta träningsmöjligheter – landslagslägret på Teneriffa levde upp till förväntningarna.
  • Skapad: 30 APR 2014 10:39

Friidrottslandslaget har just kommit hem från ett träningsläger på Teneriffa, Playa Las Americas.

– Det är en väldigt bra miljö för friidrottare och det syns på antalet länder och klubbar som finns på plats. Det är härligt att komma till arenan och se alla friidrottare träna. Då våra aktiva ofta tränar helt själva så är detta ett välkommet inslag, säger förbundskaptenen Magnus Olsson.

Redan den 6/4 åkte en stor del av truppen ner från Landvetter – Gunilla Wallengren, Linda Lagesson, Tobias Jonsson och Emma Eriksson, samt ledarna Annelie Svärdh och Anders ”Ajjan” Johansson.

– Vi kom ner till ett perfekt träningsväder och de första dagarna gick åt till att komma igång ordentligt, inte minst för rullstolsåkarna som inte legat ute på bana och tränat på ett antal månader. Det gäller allt från sittställningar till att få till tekniken på bana. Tobias, som haft ryggbesvär, körde ett alternativt upplägg som skonade ryggen men gav bra träning. Emma trivdes på arenan, som hon redan var van vid,  och träningen gick väldigt bra.

Efter ett par dagar anlände resten av truppen från Arlanda – och därmed fanns alla grenar representerade. De som åkte från Stockholm var Jeffrey Ige, Mohammad Al Jaburi, Victor Svanessohn och Martin Jansson, samt ledarna Magnus Olsson och Pekka Anderman.

– Efter en vecka åkte Arlandagänget hem men många bra träningspass bakom sig. Fokus för kastarna under lägret var teknik och styrka medans medel- och långdistansarna blandade kvalitetspass på bana med intervaller och distans, bland annat runt den fantastiska golfbanan. En hel del styrka hanns med också, säger Magnus Olsson.

Landvettergänget stannade totalt två veckor, och kom hem med många positiva minnen och träningsupplevelser. Nu är siktet inställt på den kommande utomhussäsongen, där de stora höjdpunkterna är INAS EM i Holland 11-16 juni samt IPC:s EM i Wales 14-24 augusti.

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link