Hoppa till sidans innehåll

Linnéa Ottosson Eide: ”Jag har stora krav på mig själv”

28 FEB 2014 11:40
Sveriges alpina hopp Linnea Ottosson Eide siktar på topp-5-placeringar i Sotji. Men hoppas också hinna njuta av upplevelsen.
  • Skapad: 28 FEB 2014 11:40

På söndag flyger Linnéa Ottosson Eide till Sotji. Hennes premiärlopp går dock först den 14 mars, så hon kommer att ha god tid på sig för förberedelser på plats.

– Jag är taggad och har haft en riktigt bra vecka på hemmaplan. Nu har jag dock dragit på mig en förkylning. Så jag tar det lugnt och fokuserar på skolan, så att jag kan släppa den när jag kommer iväg, säger Linnéa Ottosson Eide.

Hemmaplan är Åre, där hon till vardags läser psykologi och idrottsvetenskap på Åre Skidgymnasium. Senaste veckan har hon tränat tillsammans med de andra eleverna på skolan.

– Det har varit väldigt mycket tävlingar och resor hela säsongen, så det har varit skönt att landa lite. Och nödvändigt att ta tag i skolan innan jag far iväg till Sotji.

Linnéas kommer att åka slalom och storslalom i Paralympics. Planen var egentligen att hon skulle ställa upp även i super-G, men det satte vårvädret stopp för.

– Jag siktade på att kvala in under Europacupfinalen i Österrike, men tävlingarna blev inställda på grund av spöregn och grönt underlag. Det var ganska troligt att jag skulle ha klara det, så det är såklart tråkigt. Men nu försöker jag fokusera på de två discipliner jag ska köra och lägga extra krut på dem.

Nere i Sotji väntar intensiv träning ihop med det nordiska teamet.

– Det är svårt att komma som ensam åkare och boka en backe för testkörning. Men om man är ett lite större gäng med en ledarstab går det lättare. Jag kommer även att hinna heja på de andra i farttävlingarna, vilket kommer bli kul.

Linnea var med redan i Vancouver 2020. Då blev det en åttondeplats i slalom och utkörning i storslalomen. Under fjolårets VM slutade hon sexa i slalom och åtta i storslalom.

– Jag har stora krav på mig själv, eftersom jag varit med en gång tidigare och dessutom körde VM förra säsongen. Så det är klart att jag känner press, men inte så mycket från omgivningen.

Hon berättar att hennes höga mål är topp-5-placeringar, och att hon absolut tror sig klara topp-10.

– Men framförallt har jag som mål att ha en riktigt skön känsla, att känna mig trygg i åkningen och våga släppa på. Sen får vi se hur långt det räcker.

Den stora uppmärksamheten från publik och media ser hon bara som positiv.

– Det är bra för både mig och sporten, men självklart gäller det att hitta en bra balans och inte stressa upp sig. Jag ska försöka se det som en vanlig tävling när det väl är dags. Och så ska jag njuta av allt extra runt omkring och se det som en positiv upplevelse.

Linnéa ställer upp i slalom den 14 mars och storslalom den 15 mars.

 

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link