Hoppa till sidans innehåll

Legendaren hyllar debutanterna: ”Riktigt bra”

07 SEP 2016 04:48
Jonas Jacobsson gör i och med Paralympics i Rio sitt tionde och sista spel. Den 52-årige legendaren passar nu på att hylla skyttetruppens yngre talanger. ”Att vi fått ihop det här gänget har varit min största morot för att vara här”, säger han.
  • Skapad: 07 SEP 2016 04:48

Det är få som följer spelen i Rio de Janeiro och som inte har koll på svenske Jonas Jacobssons nästan bisarrt tunga meritlista. Bland annat 17 paralympiska guldmedaljer gör honom till en sann legendar.

Då 52-åringen under torsdagen går in i spelen när gevärskyttet drar igång medverkar han i sitt tionde paralympiska mästerskap – som dessutom blir hans sista.
– Från början var jag inställd på att lägga av efter London (2012), men det fanns inga bakom då som klappade på dörren. Sedan kom många fram just efter de spelen och vi har väl tänkt lite så att flera av dem kan vara riktigt bra till Tokyo (2020). Då är det bra att de ändå får vara med och känna på det lite nu, säger Jonas Jacobsson.

Han menar att det känns rätt att det här blir hans sista insats på den absoluta toppnivån.
– Den riktiga gnistan saknas. Det känns skönt att vi jobbat upp en generation som kommer fram bakom nu. Att vi fått ihop det här gänget har varit min största morot för att vara här, menar den nittonfaldige världsmästaren, som hittills plockat med sig minst ett guld från varenda paralympiskt spel han deltagit vid.

I skyttetruppen som rest till Rio finns hela fem debutanter. De är samtliga namn att räkna med i framtiden, enligt Jacobsson.
– Ja, men redan nu tror jag att Joackim Norberg tar sig till final – och sedan är med och slåss om medaljerna. Han har störst chans av oss alla, tror legendaren.
– Ellinor Axelsson-Vaughn är en annan som kommer att bli riktigt bra. Vi har dessutom några där hemma som är väldigt duktiga.

Han har på förhand, sin vana trogen, ingen jättetro på sig själv – och är inte nöjd med hur skyttet fungerat under den senaste tiden.
– Jag kommer att försöka ta mig till någon final. Det är ungefär där det kommer att landa, säger Jacobsson, som medger att det är något extra med ett tionde paralympiskt spel.
– Det är ju inte många som gjort det – och det är lite kul, absolut. Jag ska försöka att tända till när det drar igång. Jag hade samma känsla som nu inför spelen i London – och det gick ju bra till slut…

Skribent: Niclas Norlindh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link