Hoppa till sidans innehåll

Legendaren efter finalmissarna: ”Jag har tappat det”

12 SEP 2016 18:24
Den svenska skyttegurun, Jonas Jacobsson, missade sin tredje final på lika många försök. ”Jag är kass”, säger han efter kvalet i 50 meter helmatch.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2016 15:39

Han är världens bästa skytt genom tiderna. Han har vunnit guld i alla sina nio paralympiska spel. På 50 meter helmatch har han fyra raka guld. Det blir dock ingen femte. Jonas Jacobsson tog sig inte vidare från kvalet i sin paradgren, 50 meter helmatch. 
– Det är ingenting alls som funkar. Jag ser alla fel jag gör. Jag har alltid skjutit mycket på tajming men den är helt borta. Det har varit dåligt hela sista året så jag är inte jätteförvånad, säger Jacobsson. 

1148 poäng hade räckt för att ta sig till final. En poäng som Jacobsson inte ska ha några problem med att skjuta. Men den rutinerade skytten är inte i samma slag som han varit under sina tidigare spel. 
– Det är en poäng som jag ska klara av alla dagar i veckan. Hade jag skjutit normalt hade jag placerat mig som tvåa eller trea i det här kvalet. 

Som alla andra idrottare hade Jonas gärna avslutat sin karriär på topp. 
– Det hade varit kul att skjuta en bra match men jag visste innan att det skulle bli väldigt svårt. Det är inte ens värt att bli irriterad när det är så långt ifrån. 

Med facit i hand. Var det rätt att åka till Rio? 
– Jo men med tanke på att vi har fem stycken debutanter så var det ändå rätt att åka med och vara någon slags pappa i gruppen. De har lyckats bra så det är roligt. Det var egentligen den stora anledningen till att jag åkte. 

Nu är slutet nära för den 51-årige storskytten från Östergötland. Om två dagar, den 14:e, gör han sitt absolut sista framträdande på skjutbanan.
– Avslutningsminglet är redan inplanerat när vi kommer hem, avslutar han. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link