Hoppa till sidans innehåll

Kia förlänger avtalet med Sveriges Paralympiska Kommitté

29 MAJ 2015 11:00
Kia Motors Sweden AB har förlängt sitt avtal med Sveriges Paralympiska Kommitté som innebär att företaget under fyra år fortsätter sin satsning för att ge svenska paralympier bättre förutsättningar för sin elitsatsning inför spelen 2016 och 2018.
  • Skapad: 29 MAJ 2015 11:00

Kia Motors Sweden startade samarbetet med Sveriges Paralympiska Kommitté 2012 och ett år senare instiftades dessutom Guldstipendiet som hittills 19 Stipendiater har fått motta. 

– Vi sätter en ära i att få samarbeta med Sveriges Paralympiska Kommitté! Engagemanget ligger inom vårt företags värdegrund och vi hoppas att vårt stöd kommer att innebära att landets nuvarande och kommande paralympier får ännu bättre förutsättningar att lyckas så att fler medaljer kan bärgas, säger Peter Himmer vd för Kia Motors Sweden.

– Vi har också fått reella bevis för vår satsning och framförallt under Paralympics i London och i Sotji då våra svenska trupper sammanlagt tagit hem 16 medaljer vilket är ett fantastiskt resultat avslutar Peter Himmer.

– Kia Motors är genom sitt engagemang med och lyfter fram vår absoluta elit ur den gyllene generationen mot nya höjder. Att Kia nu fortsätter att jobba tillsammans med oss känns givetvis fantastiskt, säger Hans Säfström svensk truppledare inför Paralympics i Rio.

Guldstipendiet delas årligen ut till ett antal idrottare för att de ska kunna satsa och kunna konkurrera om topplaceringar i Paralympics och andra internationella stortävlingar. Hittills har 19 stycken idrottare tilldelats stipendiet à 50 000 kronor. Fyra av Gulstipendiaterna tog medaljer i London och i Sotji.

Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link