Hoppa till sidans innehåll

Kaptenen påväg tillbaka – efter skräckskadan

14 JUN 2017 16:20
Peter Ojala slog axeln ur led under paraishockey-VM. Då var tanken att vara tillbaka först nästa säsong. Nu två månader senare är planen en helt annan. ”Jag tränar för fullt”.
  • Skapad: 14 JUN 2017 16:20

Det var i matchen mot Tyskland i paraishockey-VM som olyckan var framme. Ett felskär och plötsligt var axeln ur led på den svenska kaptenen. I en intervju dagen efter händelsen sa han ”jag bryter hellre ryggen igen än att uppleva den smärtan”. 

Läkarna var överens om att en operation var det bästa alternativet för att komma tillbaka, men då först nästa säsong. Nu är planen en helt annan.  
– Det är kval till Paralympics i oktober och då ska jag vara med vilket innebär att vi inte hinner operera, säger Peter Ojala beslutsamt. 

Läs mer: "Jag bryter hellre ryggen"

Det har endast gått två månader sedan axeln hoppade ur led men redan nu tränar han 2-3 pass om dagen för att hinna bli helt återställt till kvalet. 
– Jag tränar för fullt redan nu och ska kunna börja spela om cirka tre månader. Det värker fortfarande i axeln men det är helt okej, säger han. 

Att 48-åringen börjar bli till åren och kanske borde lägga av är något han dagligen får höra. 
– Efter varje ny skada jag åker på frågar folk hur länge jag orkar hålla på. Jag funderar inte ens i de banorna utan tränar ännu hårdare för att bli starkare och hålla bättre. 

Nu väntar ett eventuellt kval för Ojala och övriga spelare i den svenska truppen i mitten på oktober. Ett kval som avgör om det blir Paralympics eller inte. 
– Jag ser verkligen fram emot kvalet. Vi kommer att ta oss vidare – det finns inget annat. 

Vad blir nyckeln för att lyckas ta sig vidare? 
– Vi måste öka vår träningsdos. Efter kandidatkampen som vi hade för några veckor sedan kände man en stor inspiration hos spelarna och alla skulle öka sina träningstimmar vilket bådar gott. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link