Hoppa till sidans innehåll

Jalle Jungnell: ”Vi är redo”

20 FEB 2014 20:19
Inför Sotji: Premiären mot Finland blir en nyckelmatch, menar svenska curlinglandslagets skipper Jalle Jungnell.
  • Skapad: 20 FEB 2014 20:19

Sedan september har curlinglandslaget tränat på is 11-12 gånger varje tvåveckorsperiod. I helgen hade man sista lägret inför Sotji, och nu börjar det dra ihop sig på allvar.

– Det är flera känslor som infinner sig. Man känner att det mesta sitter som det ska och att vi inte kan göra så otroligt mycket mer nu. Det känns som att vi är redo, säger landslagets skipper Jalle Jungnell.

En lite speciell omständighet är att laget inte kommer att kunna träna på is under de fem första dagarna i Sotji.

– Vi får inte träna på tävlingsisen och de har ingen annan ishall, det är ju en badort. Så vi har tänkt ladda på ganska ordentligt med träning inför resan, så att vi nästan är trötta att vara på is när vi kommer fram. Och hinner bli hungriga igen lagom tills det drar igång.

Det svenska landslaget är det enda i världen som slagit guldfavoriten Kanada med Jim Armstrong som skipper – förra året vann Sverige två av mötena.

– De är som The Big Red Machine i hockeyn på 70- och 80-talet. Vi får mycket frågor om just Kanada, men vi måste fokusera på vår första match, mot Finland, så det är främst den vi laddar inför, säger Jalle.

Så första målet är att slå Finland – nästa att ta sig till slutspel (semifinal), och vinner man där satsar man givetvis på guld.

– Men det är verkligen viktigt att inte blicka för långt fram, för då är det lätt att snubbla på vägen.

Det svenska laget ser riktigt starkt ut, och enligt Jalle har det framför allt två orsaker.

– Den ena är att hela laget har fått vara friska både förra året och det här. Det andra är att våra lite yngre spelare, Kicki Ulander och Patrik Kallin har kommit upp på en fruktansvärt hög nivå. Så nu har vi en ”front end”, ettan och tvåan, i världsklass. Och det gör att vi inte riskerar att hamna i skiten på samma sätt som vi ofta gjorde i matcherna för tre-fyra år sedan.

Förutom Jalle Jungnell, Kicki Ulander och Patrik Kallin så består det svenska laget av Glen Ikonen och Zandra Reppe. Dessutom har laget en sjätte spelare, som dock får stanna hemma som reserv den här gången.

– Gert Erlandsson är en grym spelare, men fick stanna hemma trots att han varit med om två års förberedelser. Det känns inte kul, men samtidigt är det så idrotten fungerar. Men han är absolut delaktig i det vi gör, han är med på alla träningsläger och är redo ifall någon skulle falla ifrån. Det är viktigt med tanke på att vi tidigare har råkat ut för skador och sjukdomar. Så all kredd till Gert, som gjort lika mycket jobb som oss andra, men utan att få åka med till Sotji.

Lördagen den 8 mars smäller det – Sverige möter Finland i den första matchen i Paralympics.

– Jag känner att det bara spritter i kroppen av spelglädje. Jag vill ut och lira redan nu, säger Jalle Jungnell. 

Skribent: Tomas Tirén

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link